måndag 26 mars 2012

Hästpolo!

Fredag och sista heldagen i härliga Buenos Aires. Eftersom alla vi träffat på, som tidigare varit i Buenos Aires, har berömt staden så otroligt mycket så hade vi höga förväntningar när vi kom hit i måndags. Och vi måste nog medge att staden verkligen är så härlig som alla säger! Dock förstörs väl stämningen som vanligt i storstäder av dåligt underhållna byggnader och all nedskräpning. Vi har nog aldrig tidigare sett en sådan aktivitet inför sophämtningen, alla människor som var ute på gatorna för att ställa ut sina sopor för hämtningar och alla människor som strömmade dit från alla olika håll för att öppna andra människor sopor och söka igenom dem efter något av värde. Detta innebär självklart att det sprids en hel del skräp på gatorna eftersom de som letar igenom soporna kastar ut allt det inte är intresserade av.


Eftersom hästpolon var inställd i onsdags när vi hade tänkt att gå så tänkte vi göra ett nytt försök idag eftersom vi hade hört att det skulle vara match ifall det inte började regna. De ställer in matcherna direkt vid minsta lilla regn eftersom risken för omkullridningar är för stor då.

En av de två poloplanerna

Straffpunkten, målstolparna och resultattavlan
 Vi försökte 5 gånger att själva ringa till polo-arenan för att ta reda på ifall det skulle bli någon match men när vi för 5:e gången fick luren slängd i örat på oss när vi försökte prata engelska med dem så gick vi ner till receptionen för att få hjälp av dem. Kvinnan som jobbar i receptionen på dagarna är otroligt duktig på engelska och dessutom supertrevlig, att det dessutom var hon som tipsade om restaurangen som har så god mat gör ju inte saken sämre J.

Vi kom i alla fall fram till att det var polo-matcher vid 2 tillfällen idag så vi tog en taxi dit. Fast innan vi tog taxin så åt vi en obligatorisk lunch på Mc´Donalds. Vi hade helt glömt bort detta så det var med nöd och näppe vi kunde bibehålla vår rutin att äta minst ett mål på donken i varje land vi besöker så det hade ju i varit en stor skandal ifall vi missat det i ett land där Mc´Donalds finns i vart och vartannat gatuhörn .      

             
Polon var fartfylld och häftig men samtidigt något förvirrande eftersom vi inte riktigt hade koll på vilka regler som gällde. Detta var väl inte några speciellt stora matcher men det kändes ändå lite underligt att det var så låg säkerhet på arenan. Det var helt öppet för publiken att gå till spelarna och deras hästar, varje spelare verkade ha omkring 5-6 hästar var och det var 4 stycken i varje lag.

Domarna i den första matchen

Domare med sin boll-uppplockare
 Att det för tillfället var gratis att gå på polo gjorde ju inte vår upplevelse sämre och vi rekommenderar verkligen både hästintresserade och icke hästintresserade att spana in denna fartfyllda sport vid ett besök i Argentina.


Det är helt otroligt att det ändå är så lite skador som det är i hästpolo. De rider i full fart, krockar, skjuter på varandra, snubblar över den 20 cm höga sargen mm. Vi såg två stycken matcher och det var bara 1 som ramlade av under hela tiden.


På kvällen bestämde vi oss för att äta på en restaurang i närheten istället för att ta en taxi till vår favoritrestaurang, vilket länge lockade starkt. Maten var riktigt god på detta ställe och det röda vin vi drack till var jättegott! Dock var köttet inte riktigt lika bra som på den andra restaurangen men vi har kanske blivit lite bortskämda de senaste dagarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar