fredag 23 mars 2012

Sista dagen i Amazonas!

Nu har vi alltså kommit fram till sista dagen på vår amazonastur som visade sig bli den mest händelserika av våra dagar i djungeln!

Dag 5 i Amazonas

Uppe med tuppen intog vi en latmansfrukost i form av lite salta kex och chokladkex innan det var dags att bege sig ut och vandra lite i djungeln. Hade vi vetat om allt som skulle komma att strula denna dag så hade vi nog övertalat Matthias om att få en riktig frukost. Men men..det är nog tur man inte vet om allt i förväg ;).

Smoky Jungle Frog

 Under gångturen hann vi med att se ännu en jättestor spindeln, ett gäng Howling Monkeys där en av aporna hade en liten unge med sig. En till giftig groda även den med små ungar som han skulle komma att placera ut i ett högt träd som bildar som en skål uppe i himmelen med vatten i. Där vaktar han dem några veckor innan de lämnas att klara sig själva. Honan är helt utanför denna process.

Great Egreat
 När vi sedan skulle skynda oss tillbaks eftersom regnet var på ingång så passade Mathias på att gå lite vilse. Jag tror dock att han blev mer orolig än vad vi blev eftersom vi helt och fullt förlitade oss på att han så småningom skulle hitta rätt väg vilket han till sist också gjorde. Dock inte riktigt innan regnet kom.

Väl tillbaks vid vår campingplats var det bara att invänta att regnet skulle mildras och denna gång var det egentligen inte rasande träd vi var oroliga för utan mer det att motorn inte hade något lock som skyddade mot regnvatten när man körde. Motorn var under plast på natten.

Väl i båten gick motorn igång utan några som helst problem och vi lyckades ta oss ca 100 meter innan regnet ökade betydligt i kraft och motorn la av helt. Så då var det bara att börja paddla. Och som vi paddlade!  Ca 2 timmar senare i ösregn där vi både fick paddla och ösa vatten ur båten kunde vi äntligen skymta en annan lodge dit vi for för att försöka få låna en motor.  


Som tur var hade de en extra motor och när vi väl kom tillbaks på lodgen var vi dyngsura från topp till tå och kunde enkelt konstatera att våra regnkläder inte riktigt var anpassade för amazonas tropiska regnskurar.

Men något vi också kan konstatera, är att denna dag kommer att vara ett av våra starkaste minnen från våra dagar i djungeln! Lite roligt var även att vi tidigare frågat Mathias, när vi stod i regnet o väntade, ifall han inte kunde berätta om något spännande som hänt honom i djungeln. Han kunde inte komma på något spännande att berätta om just då men när vi klev iland vid lodgen konstaterade han glatt att nästa gång någon frågade honom något sådant så skulle han berätta om detta ;).

Termiter
Träd med sylvassa taggar
 Eftersom vi trott att det likt på sydafrikas safarilodger skulle vara förbjudet med flip-flops så hade vi enbart med oss våra gympaskor vilket innebar att vi, när båten som skulle ta oss tillbaks till civilisationen kom, fick fara barfota eftersom vi hade små sjöar i våra gympaskor. Och man kan väl säga att det var en hel del undrande blickar som kastades på oss vid de olika transportbytesplatserna på vägen in till Manaus.


  
Kvällen tillbringades i Manaus i väntan på vårt flyg till Buenos Aires. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar