tisdag 13 mars 2012

Manaus

Oj, oj, oj  vilken god frukost vi blev serverade idag! Mango och papaya juice, uppskivad mango och papaya, färskt bröd och supergod äggröra stekt med mycket kärlek (också kallat smör).

Direkt efter frukosten var det dags att bege sig till Rios internationella flygplats för att ta flyget till Manaus, vartifrån vår Amazonas tur skall utgå. Väl framme så måste så visste vi inte riktigt vart vi skulle rita korset, skjutsen som skulle hämta upp oss var faktiskt där! Det har aldrig hänt innan att någon slags hotellskjuts har fungerat helt problemfritt för vår del. Så det var med ett litet lyckorus vi stegade fram till mannen med skylten ”Josefin Thorin” i sina händer!

Vacker Jaguar på 50 reais-sedel, strax under 200 sek

David, mannen som hämtade upp oss, berättade att den man som försökt få kontakt med oss på vägen ut för att prata om en tur alltid stod där och hade sin bror utomhus samt fler människor inne i stan som de samarbetade med. De hade egentligen inget riktigt företag utan lurade stackars turister och tog dem bara ut på små-turer ute i djungeln. Det stämmer alltså, det via har läst,  att man aldrig ska boka sina amazonas-turer med någon som står på gatan utan alltid se till så att de arbetar för ett riktigt företag.

Eftermiddag och kvällen har vi ägnat åt en god middag på en restaurang i närheten, lite fotografering av det vackra och välkända operahuset  samt lite ompackning inför vår 5-dagars tur i Amazonas djungeln.


 
När vi ligger här på sängen och filosoferar kommer vi på att vi helt har glömt bort att berätta om Anders ”inbrott” häromdagen på Ilha grande! När vi kom hem sent en kväll efter vår middag + några drinkar upptäckte vi att nyckeln till rummet var borta. Vi antog att den hade tappats på det första stället där vi åt middag eftersom vi efter middagen hade satt oss ner i några bakåtlutade stolar, vilket kunde ha gjort att nyckeln föll ur fickan. Vi begav oss därför ner dit för att leta, men att leta efter en liten nyckel på en strand i mörkret är ju som att leta efter en nål i en höstack! Så vi fick bege oss tillbaks till vårt boende utan vår rumsnyckel.

Ett alternativ var att väcka Claus och berätta att nyckeln var borta, men eftersom klockan var över 2 på natten kändes detta inte så lockande, så Anders kollade sig istället runt efter andra möjligheter. Och tur i oturen så erbjöd detta rum möjligheten till inbrott via toaletten. Så sagt och gjort, Anders lyckades på något vis att klättra in via öppningen mellan taket och duschen och sedan kunde han öppna en halvdörr som fanns i rummet så att även Josefin kunde komma in.

Så det hela slutade otroligt bra och när vi dagen efter berättade för ägaren att i hade tappat bort  nyckeln så verkade det vara ganska så vanligt förekommande att nycklar försvann lite då och då och vi fick en ny nyckel utan att behöva betala något, även fast vi erbjöd oss, så slutet gott allting gott J

Nu tänkte vi snart sova några timmar, vid 8-tiden blir vi upphämtade för vår tur! 

1 kommentar:

  1. Hej hej. Det är jättekul att läsa er blogg. Låter som ni hade ett litet äventyr med den tappada nyckeln. :P Men du måste ha haft även mer äventyr att vandra i Amazone djungeln!

    SvaraRadera