söndag 4 mars 2012

Caipirinha


Vi hittade efter lite om och men ett ställe igårkväll som både passade vår plånbok och som hade en rätt som föll oss i smaken just denna kväll. Oxfilé!!  Maten var supergod och pricken över i:et var såsen som Josefin efter lite pekande och kroppsspråk kunde få servitören att förstå att hon ville ha. 

Efter middagen gick vi vidare till en liten restaurang/bar strax utanför vårt B&B där vi har sett att det kryllat av människor varje kväll. Vi intog där varsin Caipirinha som är en traditionell brasiliansk drink bestående av cachaça, lime, rörsocker och is. Den var riktigt god och nu vet vi hur en riktig Caipirinha ska smaka! 

På restaurangen hörde vi de första svenskarna sen vi kom hit, ett större gäng ungdomar som hade fördelen men även nackdelen att ha en portugisktalande tjej med sig, man ska ju aldrig underskatta det roliga med kroppsspråkets alla missförstånd ;). 

Idag söndag regnade det när vi vaknade så det blev en lugn start på dagen med lite skype-pratande med nära och kära. Mitt på dagen sprack det upp och blev riktigt fint väder med härliga 28 grader i skuggan så då begav vi oss ut för lite lunch. 

Vi valde det lunchställe som hade allra flest gäster och efter lite om och men hade vi lyckats beställt in varsin portion mat.  När maten kom till bordet kunde vi dock konstatera att det hade räckt att dela på en portion då brasilianska portioner ofta verkar vara gjorda för mer än en! Gott var det i alla fall!

Efter lunchen så begav vi oss till t-banestationen nära oss dit Rodrigo (som är delägare av vårt B&B) hade rekommenderat oss att gå idag eftersom det är marknad varje söndag. Vi strosade runt där ett tag och som vanligt på marknader var det en mycket blandad kompott. Men det hela slutade i alla fall med resans första inköp, 2 par örhängen till Josefin gjorda av ”Golden grass” (guldgräs). 


När vi sedan gick vidare så infann sig även köp nummer två då Anders införskaffade sig ett par flip-flops eftersom han inte hade några bra strandskor att ha med sig på resan. Och efter att ha testat igenom halva butikens urval av flip-flop är jag (Josefin) nog säker på att ni kan vända er till Anders vid eventuella frågor inför ert köp av nya flip-flops ;).

Vi avslutade eftermiddagen med en öl/is-te sittandes med benen dinglande ner mot Ipanema stranden och myste medans solen gick ner bakom bergen! Ett perfekt avslut på en härlig dag! 


Dock bestämde vi oss på vägen hem för att vara lite hurtiga även idag så nu kan vi stolt meddela att vi har avverkat lite drygt 4 km springandes längs Ipanema stranden i 26 gradig värme! Det är ju alltid härligt såhär efteråt, och självklart är det peppande när man lyckas springa om någon av alla de som är ute och motionerar längs strandpromenaden. Idag blev det 4 – 3 mellan omsprungna och de som sprang om oss så det får vi väl vara nöjda med :).


Snart tänkte vi bege oss ut för lite middag, troligtvis går vi tillbaks till stället nära oss där vi tog drinken igår, eftersom maten såg ut att vara så god där. Och vem vet, vi kanske tar oss en Caipirinha även ikväll, det är ju inte var dag man är i Rio!

1 kommentar: