måndag 26 mars 2012

Iguacu-fallen på den Brasilianska sidan!


Trots att lördagen inte började så som vi hade tänkt oss eftersom det blev några fler sömntimmar än planerat så ordnade dagen upp sig och blev till den bästa till slut. Detta var alltså dagen då det var dags att lämna härliga Buenos Aires för att resa vidare till Iguazu-fallen och en liten snabbåtervisit i Brasilien.


Flygresan gick snabbt och bra och väl framme valde vi att ta det smidigaste alternativet, taxi, över gränsen till Brasilien för att spara in lite tid. Taxin tog oss direkt till brasilianska sidan av Iguazu-fallen vilket var otroligt smidigt och vi hade en otrolig tur vid båda gränserna så pass-kontrollen gick snabbt och smidigt. Från Argentinas flygplats till parken tog det oss ca 45 minuter totalt och detta kostade oss 200 Peso (ca 300 kronor).

Vi packade in våra ryggsäckar i ett stort förvaringsskåp och efter att ha betalat inträde så hoppade vi direkt på bussen in i nationalparken.


 
Vattenfallen är verkligen otroligt häftiga! Du hör hur det dånar omkring dig och ser vattnet forsa ner samt att du på några ställen även får känna på de blöta dropparna eftersom vinden tar med sig vattnet från de gigantiska fallen! Vid Iguazu-fallen är regnbågen nästintill alltid synlig eftersom solen speglas i vattenstrålarna vilket är otroligt vackert men samtidigt svårt att riktigt föreviga på bild. 


   

När vi är ute på våra resor är det självklart roligt att ibland ha några bilder där vi båda två är med på samma bild. Men detta innebär ofta ett stort dilemma då det är svårt att hitta någon som verkligen förstår dig och tar fotot så som du vill ha det. Att vi inte alltid vill ha med hela våra kroppar på bilden verkar vara något som är otroligt svårt för andra att förstå.

Vi åt vår lunch inne i parken och då får man räkna med ovälkommet sällskap av flertalet Coatis (näsbjörnar). Dessa var otroligt närgångna och eftersom vi hade varnats för rabies med mera var vi snabba att förflytta oss varje gång de närmade sig. Vi hann precis rycka undan vår lunch från bordet innan en av dem klättrade upp på stolen där Anders precis suttit och kikade upp på bordet efter mat.


 
 Vi tillbringade omkring 3 timmar i parken och tog sista bussen vid 18.30 tillbaks till entrén där det sjävklart enbart fanns fast-pris-taxi som man som vanligt blir lurade på priset för.. Men men, vi måste ju ta oss till vårt hostel och eftersom vi inte visste vilken buss vi skulle ta så var det bara att bita i det sura äpplet.


Vi bor inatt på ett ganska så stort Hostel , Hostel Paudimar Campestre, som mer liknar en svensk camping, där vi har ett litet men mysigt rum i en av hus-längorna.

Tills imorgon har vi förbokat en taxi ,tillsammans med en annan familj, över till Argentinas sida av Iguazu-fallen där vi tänkte tillbringa hela morgondagen. På den Argentinska sidan finns 80% av de ca 275 stycken vattenfallen så det behövs några timmar extra för att hinna med allt på den sidan.


  
Kvällen avslutades med middag och lite Capirinha/Capiroska (vodka istället för cachaça) för att påminna oss lite om att vi än en gång är i Brasilien igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar