måndag 12 mars 2012

Hiking

Söndagen gick i hurtigheten och slappandets tecken, hur nu det kan gå ihop. Vi började nämligen direkt efter frukost med lite hiking (ca 2 timmar) i skogen och över berget för att ta oss till stranden Lopez Mendes. Enligt kartorna man får här på ön så ska det ta ca 3 h och 20 min att gå dit men då måste man nog gå riktigt långsamt. I och för sig var det en del människor som gick barfota eller i flipflop och för dem tog det nog en stund extra att ta sig upp och ner överallt.

På vägen till Lopez Mendes
Lite roligt var det att vi passerade ett ställe där vi först hade tänkt bo, ett litet ställe ca 1,5 timmes gång från byn där vi nu bor eller några minuter med taxi-båt. Det såg mysigt ut och ifall maten gick att äta på den lilla restaurangen som fanns där så kan jag tänka mig att det kan vara mysigt att tillbringa någon dag där ifall man inte är sällskapsjuk.

När vi otroligt svettiga, efter vår hiking genom skogen i värmen, kom fram till Lopez Mendes stranden, som är en av de ”kända” stränderna här så blev vi kanske inte så tagna som vi trodde att vi skulle bli. Stranden var fin och omgivningarna vackra men så mycket mer än så var det inte. Och i och med att det hela tiden går båt-turer till denna strand så var det en del folk som kom och gick under dagen.


Efter några timmars slappande på stranden så var tanken att vi skulle ta en taxi-båt tillbaks från stranden Palmas (som ligger ca 20 minuters gångtur från Lopez Mendes) men väl där bestämde vi oss för att om vi gick lite lugnare så skulle det nog inte vara någon fara att gå tillbaks. Men lugnare kan jag väl inte säga att vi gick, jag tror det är tävlingsinstinkten som slår till här och där, och vi känner att vi bara måste passera de som vi har framför oss.


På vägen tillbaks såg vi en stor apa ,alternativt en liten bergsgorilla som svingade sig mellan träden. Vi hörde även ett gäng gorillor som väsnades i skogen. Först trodde vi att det var någon slags avverkning eller dylikt för det lät så otroligt men till slut så såg vi något svagt som rörde sig inne i skogen och kunde då förstå vad det var.

På kvällen kom det lite regn över oss men lagom till att vi bestämde oss för att gå och äta middag så hade det slutat regna. Vi hade planerat att äta på Claus restaurang men suget efter den otroligt goda pizzan vi ätit häromdagen blev för stort så det fick bli den ännu en gång.

När vi intagit pizzan, köpte vi oss varsin Caipirinha för 20 kronor styck. Det var väl inte den godaste caipirinhan vi druckit, men dock den starkaste. Men som de dumsnälla svenskar vi ändå är var vi tvungna att pina i oss dem för den goda sedens skull. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar