söndag 11 mars 2012

Mot Ilha Grande


Idag var vi tidigt uppe för att checka ut och ta en taxi till busstationen. Det är ofta väldigt mycket trafik och köer i Rio så det tog en stund att ta sig dit även fast det inte var speciellt långt.

Väl på plats på stationen flöt allt på bra och vi köpte biljetter till en buss som gick bara 20 minuter senare. Bussen var riktigt fin med bekväma säten och gott om plats för benen plus att de hade som ett benstöd man kunde fälla ut så att det blev precis som att man låg ner.

Angra
Vi gjorde som vi allt som oftast gör, och sov oss igenom stora delar av den ca 3 timmar långa resan. Väl framme vid 13-tiden visade det sig att båten vi skulle ta (en catamaran) inte gick förens vid 16 så då satte vi oss istället vid ett litet hak vid vattnet och åt lunch och bara tog det lugnt.

Vår nya båt med vårt nya sommarställe i bakgrunden ;)
Båtresan gick bra och med hjälp av den lilla kartan vi fått vid turistcentret i Angra lyckades vi snabbt hitta rätt på vårt boende, Pousada Cachoeira, som ligger ganska så högt uppe på höjden. Claus som äger detta ställe är ursprungligen från Tyskland men har bott här på ön i ca 20 år och har både detta B&B samt en restaurang nere i hamnen.

Skylten längst upp pekar mot vår Pousada

När vi kom hade strömmen gått och eftersom en man olyckligtvis hade dött då de höll på och laga generatorn (han fick en stöt och föll 6 meter) så berättade Claus att det kunde ta ett tag innan polisen godkände att de kunde fortsätta lagningen. Strömmen kom dock tillbaks efter en liten stund men bara 1 timme senare försvann den igen så i skrivande stund sitter vi i mörkret i vårt rum som är ett så kallat familjerum med 6 bäddar på två små våningsplan eftersom dubbelrummen var fullbokade. Så ifall vi har någon där hemma som vill komma och hälsa på så är ni varmt välkomna eftersom Claus sa till oss att vi fick bjuda in vänner ifall vi ville, dock åker vi härifrån på måndag så ni får skynda er på ;).

Fin blomma på Ilha grande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar