lördag 5 juni 2010

Sista utekvällen på Boracay

Ännu en slappardag i den otroligt härliga värmen. Vi fick höra av en Filippinsk tjej att det inte har varit så varmt den här tiden på året på otroligt länge. Temperaturen brukar ligga kring max 34 grader i Maj men nu hade det varit kring 38 nästintill varje dag så det är inte så konstigt att vi svettas! Dock var det tyvärr mulet vissa stunder denna dag och vi fick även lite regn på oss men det gör ju inte så mycket eftersom det fortfarande är så otroligt varmt.

Eftersom det denna torsdag var Henke´s födelsedag samt att Anders var färdig med sitt Advanced Open Water Certifikat och alltså får dyka ner till 30 meter så var vi självklart tvungna att fira!

På eftermiddagen var vi därför iväg en sväng till D´mall där Anders inhandlade lite dykgrejer med hjälp och råd från Peter samt att vi införskaffade 2 romflaskor till kvällens fest. Filippinernas egentillverkade rom, Tanduay, är extremt billig och du kan enkelt införskaffa en 750 cl flaska här på ”dyra” Boracay för ynka 14 kronor!



Romen hade vi planerat att hälla i de fruktdrinkar man kan köpa längs strandpromenaden så sagt och gjort inhandlades det varsin dryck och så slog vi oss ner alla 4 på stranden och bara njöt. På vägen tillbaks till Blue Mango intog vi ytterligare varsin fruktdrink innan vi åter igen stannade till och åt middag på den thailändska restaurangen Zulu Plaza.





Tidigare drack vi mest exotiska fruktdrinkar gjorda på mango, ananas och liknande men nu har vi även testat på jordgubbs- samt avokadodrinkar där avokadodrinken blev en oväntad favorit!

Kvällen spenderades sedan vid ett bord på stranden utanför Blue Mango med flertalet Rom och Cola och massor av prat in på sena timmen då det var dags för oss att trötta och nöjda gå till sängs.

Det blir aldrig mer Balot/Balut igen=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar