lördag 5 juni 2010

Shopping

Måndag och shoppingdag nummer ett här i Peking. Vi har tidigare sökt lite på internet efter bra marknadsplatser så efter att ha fått adressen nedskriven på kinesiska gav vi oss ut för att försöka få tag på en taxi. En hel del taxichaufförer skakar bara på huvudet åt oss när vi försöker vinka in dem, detta är verkligen det första landet vi har varit i där de inte vill köra turister.



Idag var vårt mål Ya show marknaden som enligt vår källa skulle vara lite mindre men billigare än silkesmarknaden. Vi shoppade loss i flera timmar och lunchade i en av de kinesiska restauranger längst upp i huset. Vid varje inköp krävdes det en lång stunds prutande och ett flertal gånger blev de riktigt arga på oss och skrek, höll fast oss och slog på oss. Men för det mesta fick vi som vi ville till slut och de verkade riktigt sura när vi gick så förhoppningsvis blev vi inte allt för lurade.



På kvällen gick vi och åt på Mc´Donalds för att få lite vettig mat i oss ;). Det lustiga var att det mesta i menyn var på kinesiska och att personalen verkligen var urkass på engelska! Till slut fick vi i alla fall ungefär det vi ville ha så då får man väl vara nöjd i det här landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar