torsdag 17 juni 2010

På väg hem

Vid halv 9 tiden bar det då iväg med taxi till Pekings flygplats för att börja den vanliga proceduren som dock visade sig bli lite mer segdragen än vanligt för vår del. Vi var medvetna om att vi troligtvis skulle få problem med vikten på vårt bagage och då speciellt handbagen som vägde en bra bit över de tillåtna 10 kilona och detta visade sig vara helt korrekt.

Det visade sig att vi hade över 20 kilo i övervikt och mannen i disken ville ha 360 kronor per kilo för att vi skulle kunna få ta med oss det. En helt hutlös summa så vi sa till mannen att isåfall fick vi slänga vissa saker och gick därifrån. Vi slängde några saker som vi egentligen inte behövde ta med oss hem och packade sedan om i väskorna och Jossan satte på sig 2 av sina nyinköpta jackor och packade den nyinköpta handväskan full med 2 par jeans och en jacka och Anders satte på sig sin nya PEAK vinterjacka samt att vi tog ut kameran och datorn ur handbagaget och höll det istället i handen.

Vi provvägde vid en annan disk innan vi gick dit och höll tummarna för att det skulle gå vägen vilket det till vår stora lycka gjorde!
Vi utgjorde nog en lustig syn med våra vinterjackor och handbagage fulla händerna och det var många som tittade förvånat på oss och frågade om varför vi var så varmt klädda. Vårt svar blev självklart att vi ju skulle till nordligaste Sverige där det fortfarande är riktigt kallt med en temperatur på ca 2-3 grader ;).

Dock fick vi och många andra ytterligare problem vid ombordstigningen på planet eftersom de hade en ny vägning av handbagaget där. Vi hade nu stoppat ner de saker vi tidigare tagit upp eftersom det var enklare att bära men då vårt handbagage nu vägde för mycket och de ville ha betalt för övervikten så var det bara att packa om igen.

Så efter att ha tagit på oss våra jackor igen, tagit ur kamera, objektiv, dator och handväska ur handbagaget så klarade ryggsäckarna precis vikten. Att de inte ville väga vårt ytterligare handbagage får vi tacka vår lyckliga stjärna för!
Flygresan till Moskva tog lite drygt 8 timmar och vi var ytterst glada över att vi än så länge klarat oss utan att behöva betala någon övervikt på vårt bagage även fast vi nu tar upp ca 2,5 fack på flygplanet. Men oro inför denna dags två ytterligare flygningar fanns hos och båda och vi höll tummarna hårt för att turen fortfarande skulle finnas med oss.

Och turen den följde oss och vi klarade oss hela vägen hem med våra 30 kilo i övervikt utan att behöva betala något extra vilket vi nog var otroligt lyckligt lottade med då två äldre kvinnor hade åkt på att betala ca 200 Euro bara på första flygningen!

Alla flygresor genom alla hela världen har flutit på fint för oss och det var inte fören vi skulle ta den sista flygturen på denna resa som vi fick lite problem. När vi väl hade fått ombord allt vårt handbagage på detta svenska inrikesflyg som skulle ta oss till Sundsvall så fick vi vänta en bra stund innan de meddelade att de hittat ett fel på planet så det var bara att bära ut allt igen och stoppa in det i ett annat plan som sedan tryggt och säkert tog oss hemåt där mamma (Marie) stod och väntade på oss med varma kramar i beredskap =).

Det kändes otroligt underligt att kliva innanför dörrarna till vår lägenhet, tanken att ”undra hur detta hotellrum ser ut” hann slå oss innan vi förstod att vi faktiskt var hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar