måndag 7 juni 2010

Förbjudna staden & shopping

Vi startade dagen med att boka in oss på en tur till den kinesiska muren under morgondagen och gav oss sedan ut för lite turistande. Efter en liten omväg tog vi oss fram till Den förbjudna staden och strosade runt där ett tag. Vi betalade för en automatisk guide på Svenska men då vi knappt förstod vad den kinesiska kvinnan sa blev det mest jobbigt att lyssna på och då det var bara en av våra guider som fungerade så fick vi turas oss.









Att försöka ta bilder där det enbart är du och motivet är otroligt svårt här eftersom kineser inte har någon som helst tanke på människor runtomkring utan går rakt emellan fotograf och föremål och tränger sig framför dig ifall du står i en klunga och försöker fota in i ett rum eller dylikt. Efter att ha sett det vi ville och irriterat oss nog länge på all trängsel lyckades vi efter lite om och men få tillbaks pengarna för guiden som inte fungerade och kunde ge oss av mot himmelska fridens torg.



Himmelska Fridens torg var verkligen stort men kanske egentligen inte allt för mycket att se. Men det är i alla fall häftigt att ha varit på världens största torg!





Vi hade stora problem att få tag på en taxi vidare men efter att ha försökt ett bra tag hittade vi en som ville köra oss till Silkesmarknaden vilket var vårt nästa mål för dagen.



Väl på silkesmarknaden ägnade vi ytterligare några timmar åt att pruta och shoppa så nu har vi utökat vårt klädförråd med en hel del nya kläder. Här märktes det att de var mer vana vid turister då flera av dem kunde säga svenska fraser och då inte bara ”Inte köpa, bara kolla” o.s.v. utan vi kunde inte prata svenska med varandra utan att de hängde med på vad vi sa. De var även mycket bättre på engelska vilket ju var bra men det märktes samtidigt på priserna på vissa ställen då det kunde vara rejält svårprutat.



Precis innan stängningsdags for vi upp till översta våningen och intog Pekinganka vilket kanske inte riktigt blev någon favorit för vår del då det var mycket fett och ganska så smaklöst. Men det var i alla fall roligt att testa det enligt kinesisk tradition samt se på när de skar upp den grillade ankan.



Efter en taxifärd med rallykalle tillbaks till hotellet ägnade vi någon timme åt att packa i våra två nya resväskor inför hemfärden på fredag samt skriva lite i bloggen innan det var dags att gå och lägga sig inför den tidiga uppstigningen morgonen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar