lördag 5 juni 2010

Djupdyk 36 meter

Onsdagen blev en händelserik dag för Anders del då den innehöll hela tre stycken dyk. Det startade med ett djupdyk på 36 meter på morgonkvisten där de under båtfärden ut fick ett mattetal som de skulle lösa samtidigt som Justin, dykinstruktören, tog tid på dem. När de sedan var nere på 36 meter fick de lösa talet igen för att se ifall tiden förändrades. När man är nere på så djupt vatten kan man nämligen drabbas av något som kallas för kvävenarkos och då tänker man lite långsammare. Eftersom en hel del dumma beslut har fattats av dykare under en sådan kvävenarkos är det otroligt viktigt att vara medveten om att det kan hända. Dock påverkades varken Anders eller den andra killen, som också gör Advanced Open Water kursen, på detta djup.



Det andra dyket var ett så kallat navigationsdyk där Anders fick navigera med hjälp av kompass under vattnet och det tredje dyket var ett nattdyk där han var ut bara några hundra meter från stranden på ca 4 meters djup och fick se en hel del fiskar och organismer som inte visar sig under dagtid.

Under tiden som Anders och Peter var och iväg på sitt nattdyk var Jossan och Mikaela och shoppade lite och väl tillbaka från shoppingturen fick det bli varsitt vinglas på stranden för att riktigt finna sig tillrätta i hemmafrukänslan ;). Från stranden kunde man se skenet från grabbarnas lampor när de närmade sig i vattnet.



Även denna kväll blev det middag på Blue Mango, eftersom vi var för trötta för att gå någon annanstans, innan det var dags att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar