måndag 29 mars 2010

Sea World

Vår dag på Sea World blev helt fantastisk! Det var lite småmulet stora delar av dagen så köerna var otroligt korta för att vara en så stor nöjespark och på varje show lyckades vi få riktigt bra platser utan problem.


Vi var på alla djurshower som visades och det var verkligen fantastiskt att få se hur roligt djuren verkar ha under showerna. Både delfinerna och späckhuggarna bjöd på lite egna trick under showens gång och alla lyckades de skvätta ner stora delar av publiken med vatten. Piratshowen med sjölejonen bjöd på många skratt och det var otroligt häftigt att se när ett sjölejon dök ner från en avsats på ca 4 meters höjd rakt ner i vattnet. Helt makalöst vad det går att lära djur att göra endast med hjälp av teckenspråk.






Vid hund och kattshowen deltog även en skunk och en gris i teatern som utspelades och personalen passade på att berättade att alla Sea World´s katter och hundar kommer från ett hem för hemlösa djur och de uppmanade även alla i publiken att vända sig till ett hem för hemlösa djur ifall de någon gång i framtiden skulle köpa en hund eller katt.



Det var verkligen imponerande att se att de hade lärt katterna liknande konster som hundarna, bland annat gick en katt slalom mellan benen på en tjej samt hoppade upp i hennes famn på kommando och en annan katt hoppade ner från ca 3 meters höjd rakt ner i famnen på en tjej.

De hade satt ihop en riktigt bra och rolig show och det bästa var nog att det var väldigt sällan personalen fanns med på scenen utan istället förflöt hela huvuddelen av showen utan att vi såg några kommandon ges. När ett gäng Taxar kom utspringade från ett korvstånd med texten ”Hot Dogs” kan vi lova att det skrattades en hel del!
Mellan alla shower gick vi runt och kollade på alla djur som de har där och även fast det känns lite konstigt att vilda djur hålls inlåsta sådär så måste vi säga att det är en otroligt mäktig upplevelse att kunna komma dem så nära. Det är ju inte alla som har sett två gigantiska valrossar tillverka ”små” valrossbäbisar på en halvmeters håll ;).

På Sea World finns även en del andra attraktioner så som två stycken bergochdalbanor där en var den nästintill helt nyinvigd, Manta. I denna åker man liggandes på mage och Anders ville absolut åka denna medans Jossan inte riktigt var lika positiv till denna idée. Längst fram i attraktionen hamnade vi i alla fall och liggandes på mage fick vi vara med om en färd upp och ner för bergochdalbanan i loopar där man vändes med blicken upp mot skyn och långa fall rakt nedåt. Det var en otrolig adrenalinkick och efter detta har Jossan som annars brukar vara ganska så feg när det gäller hemska åkattraktioner utsett sig till bergochdalbaneexpert ;).


Så denne nyskapade bergochdalbaneexpert och hennes kompanjon passade alltså sedan på att helt utan tvekan åka den andra bergochdalbanan som erbjöds och efter Manta så måste vi säga att denna bergochdalbana var helt i klass med Liseberg men ingenting i jämförelse med Manta =).

Efter vår heldag på Sea World passade vi på att fara på ett outlet i närheten samt till Premium Outlet, där vi var igår, eftersom det var vår sista dag med vår hyrbil.

Idag blev det några fler inköp på Eckö då Anders bland annat passade på att köpa sig en klocka samt ett par nya skor. Vi märker dock att vi har en förmåga att samla på oss mer av det vi redan har mycket av så det blir nog till att rensa ut både Jossan´s klänningsförråd och Anders skoförråd när vi kommer hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar