måndag 29 mars 2010

Disney World - Epcot

Idag, tisdag (23/3) , var det så dags att lämna tillbaks vår fina Mercury och vi hade sådan tur att vi kunde ändra återlämningsplats från flygplatsen, ca 3 mil åt fel håll, till ett Disney Resort med gratis båtskjuts till Disneyparkerna! Så glada i hågen begav vi oss mot dagens äventyr, Disney Parken Epcot.


Denna park är uppdelad i olika länder där Norge finns med som närmaste bundsförvant till oss. Alla delar är uppbyggda och inspirerade från sina länder vad gäller underhållning, restauranger och butiker.

Vi passade på att inta lite lunch på en japansk restaurang och betade sedan av attraktion efter attraktion. Och det finns verkligen mängder av dem!



Bäst var nog attraktionen där man fick kliva in i en rymdfärja och blev tilldelad olika roller så som pilot, ingenjör o.s.v. Det kändes verkligen som om man for upp till rymden när man kände det otroliga trycket emot en och titta ner på jorden och landa på månen samtidigt som det hela tiden utropades kommandon till varje person som skulle utföras inom en viss tid. Lite tufft var det ju även att det är Christer Fugelsang som är den som visas på en skärm och berättar om hur rymdfärden kommer att gå till.

Templet i Mexico var också mysigt för utanför såg det bara ut som ett vanligt tempel men innanför rymde det en jättemysig restaurang samt en inomhus kanal där man kunde åka på båtar förbi pyramider och gröna landskap.

Kvällen avslutades med en fantastisk fyrverkeri och lasershow som blev en perfekt avslutning på vår dag!

Vi tog gratisshuttlen tillbaks till hotellet och i där fick man verkligen känna på känslan av att vara en packad sill! Långt över säkerhetsmarginalen klämde de in men men vad ska man säga..det var ju gratis =).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar