torsdag 4 mars 2010

Marina Pirata och Oranjestaad

Lördagen ägnade vi åt att strosa runt lite här i området kring där vi bor. Det är mest villor här runt omkring som ägs av lokalbor. Efter lite om och men hittade vi stranden som beskrivits på Sea breeze hemsida, den låg inte riktigt så nära som vi hade hoppats men den var i vilket fall mysig.

Överallt där man går på gatorna här så ser man mängder av hundar, varje familj verkar ha mellan 2-6 hundar och så tillkommer det ett flertal hundar som strosar fritt på gatorna men sägs ha ägare i något av husen på gatorna.

Det är otroligt hett här och luftfuktigheten är hög så man hinner inte gå långt innan svetten rinner i pannan. Så det är ju tur att det inte är långt till ett svalkande dopp i poolen eller havet!


Efter någon timme på varsin solstol här på tomten så tänkte vi ta bussen in till huvudstaden för att inhandla lite mat eftersom den lilla butik som finns här i närheten bland annat inte säljer kött och lite andra råvaror som vi ville ha för inför våra kommande grillkvällar. På gångavstånd från Sea breeze finns endast 2 restauranger så vi tänkte laga en hel del mat själva, det blir en riktig sommarkänsla när vi kan grilla och sitta ut i värmen och äta om kvällarna!

I alla fall så visade det sig att vid stod vi fel väg och väntade på bussen så ett snällt par som bor här i området plockade upp oss i sin lilla bil så att vi kunde lifta in till staden när de ändå skulle fara dit. Vi fick en liten välbehövlig sigtseeing tur av huvudstaden Oranjestaad samt gratis skjuts till ett stort supermarket. Man kan ju gott säga att säkerheten för barnen som åker bil inte är riktigt lika hög här som i Sverige då deras lilla flicka, gissningsvis kring 3 år, stod upp emellan deras säten hela vägen och pratade för fullt med oss även fast vi försökte visa att vi inte förstod ett ord av vad hon sa.

När vi färdighandlade skulle ta oss tillbaka igen så hoppade vi på en liten vit buss som alla hade sagt skulle ta oss till vårt boende men det visade sig att den endast gick in till centrum så där fick vi byta buss igen innan det slutligen blev rätt förutom att vi klev av lite för sent och fick ta en lite längre promenad än planerat hem. De små vita bussarna är i alla fall otroligt behändiga då de endast går fram och tillbaka mellan två platser och så får man hojta när man vill kliva av den.

På kvällen gick vi ner till Marina Pirata en närliggande restaurang som huvudsakligen är inriktade på fisk och skaldjur. Restaurangen ligger otroligt mysigt till vid vattnet och själva restaurangdelen är på vattnet så att du kan sitta och kolla på fiskarna medans du äter. Även maten var god och vi testade båda på varsin fiskrätt, Anders var dock mest salig över räkorna som serverades till hans rätt och som enligt honom var helt fantastiskt goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar