fredag 26 mars 2010

Ön Cozumel i Mexico

På fredagen lade vi till vid ön Cozumel som tillhör Mexico där vi hyrde en bil tillsammans med Elle och Peter. Eftersom Elle kunde tala spanska med hyrbilsfirman så fick vi bilen billigare än ifall vi skulle ha talat engelska.

Så med en karta i handen körde vi genom centrum mot vårt första stopp som var några Mayaruiner. Förutom ruinerna så fanns det även mängder av Leguaner över hela området så det är nog nästan så att vi har fler kort på dem än på ruinerna ;).


De flesta ruinerna var gamla offerplatser och genom att tjuvlyssna lite på en guide som gick förbi med sin grupp fick vi lära oss att Mayafolket levde mycket likt det jämställda samhället vi lever i idag där män och kvinnor lever efter liknande förhållande gällande jobb och hushåll.


Dagens andra stopp var en Tequilaprovning samt en liten guidad tur om vad Tequila är och hur den tillverkas. Än en gång kunde vi dra nytta av Elle´s spanskakunskaper och fick turen 4 USD billigare per person.

För er som trodde att Tequila endast var en shotdryck kan vi säga att ni har helt fel! Tequila kan användas i drinkar, shotas och smuttas på likt Whiskey. Det var även roligt att få veta att Tequila-plantan tillhör samma familj av växter som Ananas och Aloe Vera. Vi köpte med oss en flaska av den finaste Tequilan, som heter Anejo och innehåller 100% Agave (vilket alla riktiga Tequila sorter ska göra), som vi ska hämta hem till sommaren från Göteborg eftersom Peter och Elle var så snälla att de fraktar den till Sverige åt oss =).



Det tredje stoppet blev ett lunchstopp vid en liten mexikansk restaurang precis vid vattnet där det intogs Fajitas, Quesadillas med räkor och Corona öl.

Lite längre fram på vägen stannade vi till för ett härligt dopp i havet vid en otroligt vacker strand. Efter detta stopp var vi alla helt säkra på att vi någon gång i framtiden skulle vilja återvända till denna vackra ö!


Väl ombord på båten igen blev det en snabbdusch och innan vi gick upp till Loungen för att avnjuta den vackra solnedgången med lite champagne och chokladdoppade jordgubbar som det bjöds på där.



Efter ännu en supertrevlig middag så drack vi lite drinkar och dansade loss på nattcluben Catacombs ombord. Jossan fixade festen genom att tvinga DJ´n att spela I got a feeling med Black Eyed Peas och på så sätt blev det halvfyllda dansgolvet genast helfullt! 1-0 Jossan VS DJ´n!!

1 kommentar: