måndag 29 mars 2010

Disney World

Denna dag, onsdag, missade vi shuttle bussen till Disney eftersom våra skor hade blivit inlåsta i tvättrummet kvällen innan då vi hade tvättat dem och han som skulle öppna på morgonen var försenad. Det löste sig i alla fall smidigt ändå med att vi tog en lokalbuss nästan precis utanför vårt hotell som tog oss hela vägen fram till dagens mål, Disney parken Magic Kingdom.

Magic Kingdom är Disney´s originalpark och här finns alla de gamla traditionella figurerna så som Musse Pigg, Kalle Anka, Askungen, Snövit o.s.v.


Det märks tydligt att hela parken är uppbyggd för barn och alla åkattraktioner kändes lite för långsamma men samtidigt kommer man inte undan att de är otroligt välgjorda. Minsta lilla detalj känns genomtänkt!

Bäst var nog spökslottet där man fick sitta i en liten vagn och åka genom olika spökrum där det bland annat i ett rum var spöken som dansade och åt middag och så helt plötsligt försvann och kom fram någon annanstans. Samt tavlor som visade två personer där ena personen ibland försvann från bilden eller ändrade skepnad. Vi fick även åka förbi en spegel som visade flera vagnar på rad i varje vagn fick man se att det satt ett spöke, ett satt bland annat mellan oss två. Spökslottet var inte speciellt hemsk men absolut det mest välgjorda vi har befunnit oss i!

Vi åkte nästintill alla attraktioner som vi kände för, dock hoppade vi över de som var över 40 minuters väntetid på eftersom vi inte orkade köa så länge när det fanns så otroligt mycket annat att göra. De flesta köer var otroligt korta och att endast behöva köa i 5-10 minuter på en av världens största mest besökta nöjesparker kändes helt fantastiskt!



När klockan började närma sig tid för den första shuttlen tillbaka till hotellet bestämde vi oss för att ta denna eftersom dessa tre heldagar på olika nöjesparker började ta ut sin rätt på våra fötter. Men vi lyckades dock missa även denna shuttle och fick än en gång ta oss tillbaks med lokalbussen.


Middagen åt vi på en riktig Amerikansk vägkrog där de hade specialerbjudande så vi fick dela på en förrätt, varsin varmrätt och sedan dela på en stor efterrätt för ca 150 kronor! Och då bestod varmrätterna av varsin köttbit och så två tillval såsom sallad, potatis eller liknande. Efterrätten var verkligen läskigt god!


En otroligt god och prisvärd middag =). Lite extra speciellt och Amerikanskt kändes det med den fria tillgången på jordnötter i skal och alla dessa tomma skal som man klev på när man gick i restaurangen.


Trötta och nöjda gick vi sedan och la oss kring 9-tiden för att vila upp oss inför morgondagens färd till Kalifornien och San Fransisco.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar