fredag 26 mars 2010

Cayman Islands

På torsdagen var det dags för Cayman Island och vår bokade tur (som Anders vann för någon dag sedan) för att bada med Stingrockor.

Efter en kort båtresa ut på havet kom vi till ett grund med fantastisk sandbotten och klart vatten där det kryllade av stingrockor i varierande storlekar. Här fick vi hoppa i vattnet och simma, ta på, mata och pussa dessa häftiga fiskar.

Eftersom Anders är mycket rädd för fiskar som kommer för nära i vattnet och speciellt de som nuddar honom blev detta lite av en skräckblandad upplevelse för honom. Stingrockor ser inte speciellt bra utan använder sig av luktsinnet samt sin mun för att känna ifall det är mat den har kommit fram till. Därför var de vissa stunder otroligt närgånga och Anders for då runt i panik på Jossan som knappt kunde stå upp på samt höll på att kliva på en stingrocka på grund av Anders vilda framfart. Dock lugnade han ner sig efter en stund och kunde både pussa, klappa och hålla i dem utan att få panik. Det var i alla fall tur att Jossan kunde hålla sig lugn och sansa Anders lite…eller så kanske det var helt tvärtom, jaja det förtäljer ju inte historien ;).


Vi var mycket nöjda med vår tur speciellt eftersom vi ju bara betalat för en person då den annars skulle ha känts något dyr (47 USD/person).

Efter någon timmes strosande inne i centrum och inköp av ett par örhängen så begav vi oss ombord på fartyget igen för att göra oss i ordning inför kryssningens andra formella middag.

När vi kom till vår hytt kom nästa överraskning, då det visade sig att vi hade blivit uppgraderade till VIP-gäster och nu hade tillgång till en speciell Lounge med fri dryck och speciell service från en Diamond Lounge värd mellan 17-20.30 varje dag.

Kvällen till ära bjöd vi in Peter och Elle till vår hytt för att dela på den Champagne som vi fått kvällen innan samt ostbrickor som vi så smidigt beställt via roomservice =).

Vid 19-tiden begav vi oss alltså förväntansfulla upp till Diamond Loungen som ligger i ett eget rum, dit man måste ha ett speciellt inträdeskort för att få komma in, precis bredvid den översta baren Olive or Twist. Där drack vi lite vin, öl och drinkar samt talade med en familj från USA – Indiana där modern hade varit på 71 kryssningar sedan år 2000!! De var riktigt trevliga och berättade en hel del om saker vi borde inte borde missa när vi kommer till Kalifornien.


Den formella middagen bjöd även denna gång på idel finklädda människor och god mat. Extra trevligt blir det ju när en tre-rätters middag enkelt utökas till fler rätter ifall det är någon maträtt man tycker extra mycket om eller ifall man inte riktigt kan välja mellan två olika maträtter.


Vi avslutade kvällen med en akrobatikshow och lite fotograferande runt omkring i båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar