onsdag 24 februari 2010

Våra första dagar i Florida

Det är alltså här etapp 2 på vår resa runt jorden startar, vår Amerika etapp som totalt kommer att vara i 7 veckor. Känns underligt att vi ska vara här i 7 veckor när vår längsta resa sedan tidigare har varit på 6 veckor. Underligt men otroligt bra =).

Den första veckan i Florida kommer vi att fara runt i vår hyrbil, en vit Chrysler Sebring, Cabriolet!

Denna dag tog vi oss ut till Sawgrass Mills som är Floridas största outletcenter strax utanför Fort Lauderdale med ca 400 butiker! Det var verkligen butiker överallt och du kunde hitta det mesta du kan tänka dig även om flertalet butiker är inriktade på tjejkläder. Dock var det enda som shoppades denna dag ett par skor till Josefin.

Kvällen blev lugn då vi kände av tidskillnaden samt gårdagens flygresor. Nu ser vi fram emot 7 härliga veckor i detta ”storpack-land”!

Även lördagen tillbringade vi på outletcentret och vi följde även Johan´s tips och kollade in Florida Panther´s Arena. Det shoppades lite mer idag men allt var till Jossan (precis som det ska vara enligt henne ;)). Ökade på klänningsförrådet ännu en gång så det blir nog till att fundera på ett garderobsinköp när vi kommer hem!

På eftermiddagen for vi ner till Miami beach och checkade in på vårt nya hotell som hette Venezia och ligger vid Mid beach. Rummet kostade oss 42 dollar/natt inklusive den otroligt välplanerade frukosten bestående av en croissant, en bulle och en kopp te, kaffe eller juice ;).

Ännu en lugn kväll med lite film på hotellrummet.

Eftersom det var lite sol på söndagen så passade vi på att ligga någon timme på stranden, dock gick den i moln bara ganska så omgående så då for vi runt i vår cab och kollade bland annat in Ocean´s drive med mängder av restauranger samt Art Deco-området vid South beach.
På kvällen for vi ner till Ocean´s drive området och åt middag, dock åt vi inte på själva Ocean´s drive för där var priserna hutlösa även fast de hade mängder av specialpriser utan vi fick en gata upp där priserna i alla fall var någorlunda vettiga och intog lite mat samt varsitt glas rött vin.

1 kommentar:

  1. Hur kan man hyra en chrysler när det finns ford mustang.aj aj.vecka tio kanske vi skall vara råttvakt, ha ha.

    SvaraRadera