onsdag 17 februari 2010

Äntligen lejon!!

Vi börjar nästan vänja oss vi att stiga upp vid 5-tiden efter att ha gjort det i nästan en veckas tid! Denna dag for vi på vägarna genom Kruger parken mot utgången vid Malelane.

Bara en kort stund efter avfärd fick vi äntligen syn på dem, tre efterlängtade lejon låg och vilade sig vid sidan om vägen. När lejonen efter en stund blev less på all uppmärksamhet och förflyttade sig längre in i skogen for vi vidare med ett stort leende på läpparna. Äntligen hade vi fått se alla djuren inom the BIG 5! Och vi kunde då aldrig ana att detta inte var allt som denna dag hade att erbjuda.

Ungefär en halvtimme efter de första lejonen så möttes vi helt häpnadsväckande av en lejonhona som var ute och spatserade mitt i vägen. Vi kunde följa henne med bilen en lång bit och tog massor av närbilder på denna otroligt häftiga individ. Det var underbar känsla att få se den så nära och än en gång var det en nervkittlande upplevelse då ett så farligt djur stirrade rakt på en!


Efter att vi kört bara ca 2 km till så fick vi se en leopard som satt i ett träd ätandes på sitt senaste byte, en Impala. Nedanför stod 2 -3 stycken hyenor och suktade och gav ifrån sig ett läskigt skrattande ljud då Leoparden tappade ner små köttbitar medans den åt.


Man kan verkligen säga att det var tur att vi bestämde oss för att stanna kvar någon timme extra i Kruger parken istället för att åka raka vägen direkt eftersom vi ju på bara några timmar lyckades se alla djuren i the BIG 5!

Dessa tre upplevelser var verkligen pricken över i:et och en perfekt avslutning på vår safari och vi kan väl inte mer än säga att det var två otroligt lyckliga människor som styrde sin bil ut ur Kruger parkens grindar och begav sig mot Johannesburgs flygplats för att hinna med flyget som ska ta dem mot De förenta staterna, USA!

10 kommentarer:

  1. Helt otroligt vad ni får uppleva mycket. kram pappa.

    SvaraRadera
  2. Det är ett underbart nöje att läsa om era äventyr.man glömmer kylan o snön här hemma ,vilket är skönt.. .vilka minnen ni får.häftigt.Starkt gjort Torra att våga på bungy hoppet :-) jag är imponerad..kom ihåg ocean drive på miami beach nu...och jag kan starkt rekomendera bil+båt guidningen som tar er runt STAR island...där bor höjdarna

    SvaraRadera
  3. Härligt att följa er blogg..det är som en resa även för mig. Mycket spännande som händer.. :0). Var åker ni nu..? Ha en fortsatt härlig resa/Disa

    SvaraRadera
  4. Ok..jag missade nog..ser nu USA! :=)//Disa

    SvaraRadera
  5. Hej på er!
    Ni kanske minns oss för lääänge sen i Fish Hoek hos B&B, då vi var ute och åt en god middag tillsammans med er och Lennart, Maria o Bosse-Barbro på Foodburn.
    Nu följer vi er ungdommar på er fantastiska resa och gläds med er. Fina foton och kul text.
    Lycka till på er fortsatta färd och var rädda om er!!!
    Berit och Gösta.

    SvaraRadera
  6. ÅH vad häftigt!!!! =) Ser verkligen ut som om ni har det toppen! Längtar efter er!!!

    SvaraRadera
  7. Hej
    Låter som er safari var helt underbar,kul att följa er resa. Vi saknar verkligen värmen här är -16 grader och massor av snö.
    Ha en fortsatt trevlig resa Kram Maria & Lennart.

    SvaraRadera
  8. Anders och Josefin21 februari 2010 kl. 14:51

    Pappa (Per): Ja det är helt otroligt, nästan så att man tror att vi lever i en dröm =)

    Johan: Ja nu har vi åkt på Ocean drive och tänkte dit och äta om ett litet tag, roligt att ni följer oss! Hoppas allt är bra med er och Elliot!

    Disa: Ja precis, USA är vi i nu, närmare bestämt Miami Beach. Roligt att du följer oss =)

    Berit och Gösta: Ja såklart vi minns er och maten där på restaurangen var ju verkligen bland det godaste vi någonsin ätit! Roligt att ni följer oss och att ni gillar vår blogg!

    Carolina:
    Ja det var otroligt häftigt!!

    Linda: Ja vi har det helt underbart! Du får komma och överraska oss på kryssningen den 14 mars ;)

    Maria och Lennart: Ja vi har det också lite kallt, bara ca 24 grader istället för 47 som det var en dag i Sydafrika ;) Roligt att ni följer med oss även på resten av vår resa! PS. Anders ser fram emot att testa Whiskey med is från Nordpolen vid besök!!

    Varma kramar till alla er som följer oss på vår resa!

    SvaraRadera
  9. Detta är nog det jag är mest avis på;-) Åååå vad underbart! Massor av saknad och kramar fårn fjället i Härnösand! (Eleonor med andra ord;-))

    SvaraRadera