söndag 7 februari 2010

L´Ahulgas och mot hemliga mål!

Vi startade fredagsmorgonen med att checka ut från vårt B&B och for sedan till L´Ahulgas, Afrikas sydligaste udde, där Atlanten möter Indiska Oceanen. Väl framme så besökte vi först en gammal fyr med ett litet museum där det fanns delar från gamla fyrar samt mängder av fotografier på fyrar från olika platser i hela världen, bland annat fanns Sandö´s fyr med. Efter en skräckslagen klättring (från Josefins sida) upp för stegar/trappor tog vi oss längst upp i fyren för att titta ut över den vackra omgivningen. Sydafrika har verkligen ett fantastiskt landskap!


Ute vid själva udden finns ett monument som visar precis vart haven möter varandra så där passade vi på att ta en del mer eller mindre seriösa fotografier samt doppa oss lite i det kalla vattnet. Så nu har vi doppat oss vid Afrikas sydligaste punkt samt i både Atlanten och Indiska Oceanen på samma gång!



Efter en stunds tvekan bestämde vi oss sedan för att inte stanna till vid något boende där i närheten utan vi satte oss istället i bilen för att köra ca 35 mil mot hemliga mål ;).

Vi stannade i Knysna, en mysig hamnstad, där vi mötte upp Lennart och Maria som vi lärde känna på vårt första B&B (Lala Phantsi Inn) här i Sydafrika och åt middag tillsammans med dem samt checkade in på samma boende som dem. Detta B&B var otroligt djungelinspirerat och mysigt, dock kanske de skulle behövt någon som rensat upp lite i all denna växtlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar