fredag 26 februari 2010

Key West

Strax efter 12 på tisdagen påbörjade vi vår resa mot Key west, det tar ca 5 timmar att köra dit från Miami beach inklusive matstopp. Vägen ut är helt fantastisk med alla dessa småöar som är sammansatta till en lång väg med korta och långa broar. Den längsta bron är kring 1 mil lång. Vi såg en hel del gamla broar längs vägarna och de flesta var helt avstängda och sönderrostade.


Vi lyckades anlända till vårt guest house Duval Inn precis när deras Happy Hour startade med gratis ”vuxendricka” som det stod i deras beskrivning ;). Alla hotell på Key West är otroligt dyra och vi letade länge innan vi hittade detta som kostade 143 dollar/natt och låg otroligt bra placerat.


Avslutade dagen med lite kinamat på en restaurang längs Duval street som är Key West huvudgata där det mesta händer. Vi hade även tänkt gå och ta oss något mer att dricka på någon av alla dessa barer men blev stoppade överallt eftersom vi inte hade något leg med oss. Men men..det lär ju bli en hel del party på andra platser i världen framöver =).

På onsdagen hade vi hoppats att det skulle vara sol ute så att vi kunde åka och lägga oss på stranden i Key West någon timme men tyvärr möttes vi av otroligt mörka moln när vi vaknade. Det fick istället bli en tur till USA´s sydligaste punkt, vi avverkar de sydligaste punkterna en efter en ;).



På vägen tillbaks till Miami beach så stannade vi på IHOP, International Home of Pancakes för att testa på lite riktigt Amerikanska pannkakor. Och goda var de verkligen, men inget slår väl de pannkakor vi brukar få hemma!


Väl framme checkade in på vårt hotell i Miami beach och ägnade sedan kvällen åt att kolla på lite olika resmål inför kommande två veckor.

1 kommentar:

  1. Jag e så avundsjuk att det går inte beskriva...
    Så himla kul att se bilder, märks att ni njuter!!
    Nästa gång ni tar en drink, ta en å tänk på mig då!!
    Ha en fortsatt SUPER semester.. Kram
    / H

    SvaraRadera