onsdag 17 februari 2010

Leopard i sikte!

Strax efter 6 anlände vi än en gång till Kruger parken som vi hade idag hade bestämt oss för att fara in i på egen hand. Vi hade fått en karta av personalen på Tsakane där de hade ritat in hur vi skulle fara för att ha största chans att se mest djur och då speciellt katt-djuren samt vart det var bäst att stanna och äta samt övernatta inne i parken.

Vi förvånades över att det var så billigt att bo inne i Kruger Parken, för endast 315 kronor fick vi ett rum med delad toalett och dusch på Lower Sabie. Det kändes precis som på en svensk camping där folk satt ute och grillade om kvällarna samt att husvagnar var uppställda lite här och var. Att man sedan måste betala en ny avgift på 160 kronor per person och dag dag som turist (40 kronor ifall du är från Sydafrika) var lite tråkigt men det är helt klart värt pengarna enligt oss!

Denna dag fick vi äntligen efter mycket letande se en leopard som låg och vilade sig i ett träd så nu är det endast lejon som fattas för att vi ska ha sett alla djuren ur the BIG 5.



Vi fick även se en Noshörning som gick längs vägen bara ca 5 meter från vår bil och än gång kände man sig otroligt liten då den stirrade på oss en lång stund som för att överväga ifall vi var ett hot eller ej. När noshörningen så småningom började skrapa med sitt framben i backen och mätte vår bil med sin blick så var Anders otroligt snabb med att lägga i ettan för att verkligen vara beredd på att fly ifall det skulle behövas. Dock ansåg nog Noshörningen att vår lilla Toyota Corolla inte var värd att ägna några speciella krafter åt och valde istället att vända och bege sig längre in i skogen för att sedan passera över vägen lite längre fram där vi med en otrolig skicklighet (tur) hade anat att den skulle ta sig ut och därför kunde få ta ännu några fina bilder på den.


Under dagen hann vi även med att se ännu fler Elefanter varav en del av dem badandes, flertalet flodhästar som även de badade, krokodiler samt mängder av andra fina djur där en giraff som vi kunde passera otroligt nära utmärkte sig lite extra.


Vi avslutade denna lyckade dag med en middag i restaurangen på området samt ett dopp i den otroligt varma poolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar