måndag 1 februari 2010

Taffelberget (Table mountain)

Efter en liten stunds tvekan på grund av Josefin´s förkylning så bestämde vi oss för att passa på att bestiga Taffelberget då det var så fint väder. Ifall det är för mycket moln så stänger de linbanan som vi ville testa på nervägen samt att det då kan vara riktigt dåligt väder längst uppe vid toppen.

Enligt guideböcker så skulle det ta oss ca 2,5 – 3 timmar att ta oss upp för berget men så vältränade och fit som vi ju båda är (skratt) så var vi uppe på toppen efter endast 1 timme och 20 minuter!! Det var en helt otrolig utsikt under hela tiden vi vandrade samt när vi var uppe på toppen. Efter en stund uppe på toppen mulnade det på så då passade vi på att ta linbanan ner.




På vägen till och från Taffelberget for vi längs en väg som räknas som en av världens vackraste kustvägar. Där man i och för sig åkte på egen risk p.g.a. av stenras ;), men vacker det var den verkligen!!

Det blev en lugn kväll här där vi bor med lite hämtma, det goda och lättdruckna vinet Drostdy-hof samt planerande av vår fortsatta resa. Det kändes nästan lite vemodigt under kvällen eftersom det var sista kvällen på detta otroligt trevliga ställe och man fick nästan känslan av att vara på väg hem. Men det är vi ju som tur nog inte än på ett tag utan imorgon är det vingårdarna i Stellenbosch som är vårt mål!

4 kommentarer:

  1. Shiiit vad ni verkar ha de härligt :D:D Nu måste jag börja spara pengar så man kan dra iväg själv ;D Här hemma är det snöigt och kallt men självklart skönt med riktig vinter:) Hoppas ni får fortsatt fint väder och härliga upplevelser ///Anna och Anton

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt ni ser ut att ha det! Men så trist att du blivit förkyld loppan... krya på dig! Kram Carola

    SvaraRadera
  3. Helt otrolig utsikt. promenaden uppför berget har jag velat vara med om.Krya på dig gumman/pappa.... p s Arsenal fick däng i går....

    SvaraRadera