måndag 8 februari 2010

Kapstaden - Waterfront

Vi startade tidigt denna morgon eftersom vår hyrbil skulle lämnas tillbaka inne i Kapstaden idag. Och vilken otrolig tur det var att vi var ute i god tid för en gångs skull (;P) för vilken tid det tog att hitta det med alla dessa enkelriktade gator, våra dåliga kartor och alla bilar och människor överallt!

Vi hade förbokat vårt boende för denna natt på ett Backpackers on Castle och vilket välkomnande vi fick. Här bor verkligen riktiga backpacker´s med allt vad det innebär, klockan var 10.30 och vi möttes av två stycken fulla ungdomar som redan planerade inför kvällens festande. Det kändes otroligt bra att stänga dörren till vårt egna rum och veta att vi iallafall inte skulle behöva dela rum. Men men...vad kan man egentligen begära för de ynka 290 kronorna som vi betalade för att få bo på den mest centrala gatan vad gäller butiker och restauranger.

Resten av dagen har vi ägnat åt att strosa runt i Waterfront och kolla på allt som där fanns att erbjuda. Vi hann även med att kära ner oss i några tavlor som inte riktigt passade in i vår resbudget. De finaste kostade kring 30-80 000!

Nu är det inte allt för många dagar kvar här i Södra sydafrika, på torsdag flyger vi upp till Johannesburg för att sedan på fredagen fara på safari =)

1 kommentar:

  1. Det låter som ni har det riktigt bra med en massa spännande äventyr! Kul att läsa om :D Själv börjar jag komma i ordning i lägenheten här hemma.. trivs så bra här!! Ser fram emot fortsatt läsning.. Ha det superbra!! Kramar

    SvaraRadera