måndag 1 februari 2010

Stenplockning och Stellenbosch

Tänk att vi redan är inne i februari, man blir alldeles dagvill här borta så det är tur att vi sparar alla blogginlägg på datorn efter datum så att vi har någorlunda koll på vilken dag och datum det egentligen är! Nu är vi i alla fall inne på dag 6 av 126 och vi tänkte snart bege oss emot Stellenbosch.

Tidigare idag var vi iväg och kollade på en massa vackra stenar som bryts bara ca 6 minuters bilväg från Fish Hoek. För ca 45 kronor fick man själv fylla en pappersmugg med valfria stenar som var utspridda över ett inhägnat område och som sedan hälldes ut i en plastpåse som vi tog med oss hem.


I morse sa vi hejdå till både Barbro och Bosse samt till våra rumsgrannar och resekamrater för några dagar, Maria och Lennart. De har verkligen förgyllt våra första dagar här i Sydafrika och vi kan verkligen passa på att rekommendera Lala Phantsi Inn för de som skall resa hit! Som en liten parantes vill Anders tillägga att Jens Fjällström (tv-kändis på Canal +) bodde här en vecka i januari i år.

Just nu befinner vi oss på vingården Lovane en liten bit utanför Stellenbosch. När vi anlände till gården så blev vi väl mottagna av tjejen i receptionen som sedan höll i en kortare intressant vinprovning för bara oss två där hon berättade om gårdens historia och om dess viner.


I kväll har vi haft lite kvällsmys i form av vin, ost, oliver, minitomater och baguetter.

Imorgon kommer vi att ta oss in till centrum för att hitta ett nytt boende.

2 kommentarer:

  1. Hej! Åh så fina färger på stenar. Ni har det roligt därborta i det härliga vädret medan vi har det så kallt.. Brrrrrrr. Ha det bra! /Catharina

    SvaraRadera
  2. Hej på er!
    Nu har även jag hittat hit, det skall bli jättespännande att läsa om era äventyr ute i världen. Ha det så gott och hoppas förkylningen försvinner fort som bara den.
    Kram från Madde
    Kjelle och Elin hälsar!

    SvaraRadera