söndag 7 februari 2010

Hermanus och jacuzzibad

På torsdagen tog vi än en gång vår kära hyrbil för att fara iväg mot nya äventyr. Vi hade egentligen inget speciellt mål med dagen så vi stannade vid en strand vid Gordon´s Bay och solade några timmar och for sedan vidare till Hermanus där vi valde att stanna över natten.

När vi körde längs vattnet genom Hermanus såg på vi på håll att det var något som rörde sig längre ut i de stora vågorna. Vi stannade för att se bättre och det visade sig då vara flasknosdelfiner som simmade omkring där ute. Det var häftigt att än en gång få chansen att se ett vilt levande djur!



På kvällen var vi ut och åt på en liten och mycket sydafrikaninspirerad restaurang. Servitörerna hade speciella kläder, det hängde en hel del tavlor med afrikanska motiv på väggarna i hela restaurangen och det flesta rätter var åt det sydafrikanska hållet. Dock förstörde ett antal reklamblad från någon supermarket i närheten samt fastklistrade utplattade Coca cola-burkar lite av det tidigare mysiga intrycket! Men men..vi passade i alla fall på att testa att äta lite sydafrikanskt mat, Anders åt en stark currykyckling och Josefin torkat biffkött som kallas Billtong, och båda var vi nog nöja och glada när vi gick därifrån.

Det lilla B&B som vi valde att sova över på hittade vi av en ren slump när vi var ute och letade efter ett annat B&B som vi hade sett på internet. Vi gick in på vinst och förlust eftersom vi var less på att leta och vilket fynd vi gjorde! Vi fick ta deras familjerum med 3 rum och egen toalett för endast 375 kr totalt =). Sedan var det ju även ett plus i kanten att vi för 30 kr fick bada i deras utomhusjaccuzzi med utsikt över bergen! Stället heter Zoete Inval och ligger på ”Main road” bara 10 minuters gångväg från alla restauranger och som överallt dit vi har kommit hittills är personalen otroligt hjälpsamma och trevliga!

2 kommentarer:

  1. känns skönt att de finns likasinnade över hela världen som förstått glädjen med en cykeltur,,,,

    SvaraRadera
  2. Kungligt skönt ser det ut att vara :)
    Själv får jag elda i badtunnan ;)

    SvaraRadera