måndag 1 februari 2010

Godahoppsudden och Cape Point

Efter frukosten i lördags så styrde vi hyrbilen mot Cape point och Godahoppsudden tillsammans med Lennart och Maria som bor på samma ställe som oss.

Vid Cape point kunde man se ut över en fantastisk vy med höga bergstoppar och havet som omringade oss. Det fanns en hel del utsiktsplatser runtomkring berget där vi passade på att ta mängder av vackra naturbilder samt även lite mer eller mindre seriösa porträttbilder såklart =).


Godahoppsudden hade som alla andra turistiga platser sin del av fotograferande japaner så medan vi väntade på även vi skulle få ta ett kort vid ”Cape of good hope”-skylten så vandrade vi upp för ännu ett litet berg där det fanns massor av små råttliknade djur som är närmast genetiskt besläktad med den afrikanska elefanten!


Till lunch passade vi på stanna i Simon´s Town och äta en typisk afrikansk rätt som heter Boboti. Boboti består av kryddad köttfärs med äggstanning ovanpå och serveras tillsammans med ris. Ingen riktig höjdare enligt Josefin men Anders åt glatt på.

När vi ändå var i Simon´s Town så passade vi på att kika in på ett ställe där man kunde se mängder av små pingviner.


Kvällen avslutades med en middag på en liten italiensk restaurang i Fish Hoek. Utifrån såg det ut som en modernt inredd pizzeria men när du väl klev in var väggarna täckta av allehanda attiraljer i form av flaggor, ett par damskridskor, fotbollsmaterial samt kött och grönsaker i plast.

Så var ännu en fantastisk dag avslutad i det helt underbara Sydafrika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar