onsdag 17 februari 2010

Kruger parken

Strax före 6 anlände vi till Krugerparken för att på så vis vara där precis när de öppnar grindarna in i parken. Det hela började otroligt bra med att vi inom 5 minuter hade sett två av djuren ur the BIG 5, Elefant och Buffel. I the BIG 5 ingår de 5 djur som är allra farligast att jaga, Elefant, Buffel, Noshörning, Lejon och Leopard.

Där efter rullade vi vidare på vägarna och hann med att se mängder av Elefanter på otroligt nära håll, giraffer, flodhästar, impala, Vattenbockar, zebror, noshörning, sköldpadda, babianer, Buffel, gnuer och flertalet olika fågelarter.

Liten söt Zebra

Gnu

Impala

Det var otroligt häftigt att se Elefanthjorden så otroligt nära och det var inte för intet man blev lite nervös när ledarhonan hotfullt närmade sig vår bil fullt beredd på att försvara de små i hennes hjord ifall det skulle behövas, även ifall det skulle innebära hennes egen eller någon annan vuxen elefants död.

Stor Elefant på väg mot vår bil!

Liten Elefant på väg över vägen

Värmen var tryckande denna dag med en topp på 47 grader i solen och 40 i skuggan. Värmen fortsatte under eftermiddagen och kvällen det ”endast” var 34 grader. Under safaritimmarna delade vi på 6 liter vatten.

Genomsvettig såg vi fram emot en kylande dusch, dessvärre kom det inget avkylande vatten, men som tur har vi AC i hyddan så där kunde vi kyla ner oss något. Kvällen avslutades med en härlig afrikansk kycklingrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar