onsdag 17 februari 2010

På jakt efter lejon

Ännu en dag var vi uppe långt före tuppen för att fara ut och leta efter spännande djur. Idag hade vi verkligen bestämt oss för att leta upp dessa efterlängtade lejon. Men de valde att lysa med sin frånvaro, i alla fall för vår del då vi mötte personer som hade sett lejon bara någon minut innan vi anlände till platsen samt såg på en tavla på vid de olika camperna att lejon hade setts på de vägar vi tidigare hade farit längs. Modet sjönk allt eftersom och vårt hopp började nu luta sig mot kvällsturen som vi hade bokat genom vårt boende där vi hade valt att stanna en natt till.

Vi fick under dagen självklart se en hel del andra djur men just idag var de lite av en besvikelse eftersom det var lejonen vi ville åt. Efter några timmars bilkörande på morgonen/förmiddagen så tog vi en paus för lite tvätt av kläder i en laundromat (tvättomat) på området för endast 10 kronor/maskin samt slappande någon timme i den brännheta solen och den härliga poolen.

På eftermiddagen for vi ut en liten sväng för att se ifall vi kunde se lite roliga djur på den väg där vi sett leoparden igår. Och vi hade tur i oturen och hann precis se 3 leoparder som tidigare passerat över vägen försvinna in i skogen bärande på sitt nyvunna byte. Vi hann även med att se två hyenor skynda förbi in i skogen innan det var dags att stressa tillbaka till kvällsturen.


Kvällsturen varade i 3 timmar och vi for runt i en öppen buss med ung kvinnlig guide som verkade otroligt kunnig om det mesta i Kruger parken. Efter att ha hört andra tala om alla häftiga djur de sett på dessa turer så hade vi otroligt höga förväntningar men måste tyvärr meddela att oturen verkade förfölja oss denna dag och inte ett enda kattdjur ville visa sig. Det bästa med turen var i alla fall allt hon berättade om alla djur som vi såg samt att vi äntligen fick se en flodhäst som klev upp ur vattnet så att man verkligen fick se hur hela den såg ut.


Guiden berättade bland annat att en flodhäst har en sådan kraft att ifall den springer rakt in en buss med 20 personer sittandes i så skjuts bussen iväg ca 20 meter och flodhästen kan helt oskadd gå därifrån!

Det roligaste på bussturen var (enligt Anders) när Josefin blev tilldelad rollen som strålkastehållare och skulle leta efter djur. Att ge denna uppgift till någon som har dålig mörkersyn och även är livrädd för insekter som plötsligt landar på denne och reagerar i panik är som ni förstår inte den bästa av alla idéer på en öppen buss mitt ute i skogen. Men nu hade vi lyckats intagit dessa platser och fick stå vårt kast. Allt flöt på bra till en början och Jossan tog sin roll som djurletare på allra största allvar ;) ända tills det landade en stor insekt på henne som ju hade flugit mot ljuset vilket medförde att hela bussen blev upplyst eftersom hon for runt i panik när hon skulle få borta denna hemska insekt! Att detta förlopp även återupplevdes en kort stund senare då bussen stod helt stilla och att alla i bussen då vände all sin uppmärksamhet mot henne istället för guiden var lite av pricken över i:et! Alla som var med på bussen kommer väl att åka hem och berätta om den konstiga tjejen som fräste som en katt och lyste med strålkastaren överallt i hela bussen på grund av en insekt..men men strax efter detta tvingade Jossan Anders att överta hennes roll och resten av turen förflöt utan problem och dessvärre helt utan några mer häpnadsväckande djur.

Något besvikna återvände vi till vårt rum och packade ihop inför vår tidiga avfärd under morgondagen och vår allra sista chans att få se lejon eftersom det då är vår sista dag i härliga Sydafrika!

2 kommentarer:

  1. Tuff brud..... ;P

    /Pappa

    SvaraRadera
  2. Anders och Josefin21 februari 2010 kl. 14:53

    Pappa: Helt klart en egenskap hon ärvt av sin far!

    SvaraRadera