torsdag 11 februari 2010

Robben Island

Än en gång liftade vi med Maria och Lennart och nu bar det av tillbaks in till Kapstaden eftersom vi alla 4 hade bokat en tur ut till Robben Island. För er som inte vet är Robben Island en ö utanför Kapstaden som har fungerat som ett fångläger i olika former under olika decennier, bland annat Nelson Mandela tillbringade de flesta av sina år i fängelse här.
Turen kostade oss 200 kronor per person och inkluderade båttur och guidad busstur samt en guidad rundvandring i fängelset som hölls av en man som tidigare suttit fängslad där. Turen var mycket intressant och det är förstå vad som har försiggått på ön.




Efter turen var det dags att för sista gången på denna resa säga adjö till Lennart och Maria som verkligen har varit som pricken över i:et på vår Sydafrika vistelse! Stort tack för att vi har fått träffa och lära känna er!


Vi checkade in på ännu ett nytt boende, denna gång var det Carnival Court hostel som fick bli vårt hem för en natt. Och detta ställe kändes mycket mer seriöst och välskött än det förra boendet i Kapstaden, Backpackers on castle, även fast priset låg på samma nivå kring 300 kronor per natt.

Efter att Jossan hade köpt en riktigt flashig partyblåsa (då hon ju hade så dåligt med klänningar sedan tidigare ;))så gick vi ut och åt på en restaurang som Anders hade spanat in redan i måndags då vi var här i Kapstaden. Restaurangen ligger på Long street precis vid vårt hostel och serverar mest bara annorlunda rätter såsom Zebra, Springbock, Krokodil o.s.v. Anders testade på Krokodil och blev mycket förtjust i denna rätt, smaken går att beskriva som en blandning mellan kyckling och fläskfilé. Jossan fegade ur och tog en mer vanlig biff som även den var fantastiskt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar