söndag 11 mars 2012

Solning

Strömmen kom och gick under hela fredagskvällen och när vi satt och åt vår riktigt goda pizza så gick strömmen igen och det blev alldeles svart. Men på en sådan här ö där ström inte är någon självklarhet gick det fort för dem att fixa fram ljus samt några lampor som de satte mot väggarna och som lyste upp otroligt bra.


När pizzan var intagen gick vi vidare för att ta oss en Caipirinha, som blev två, som blev Mojito och sedan varsin fruktdrink! Anders tyckte drinkarna var jättegoda men alkoholalten var lite i högsta laget för att de skulle falla Josefin i smaken, men det är ju som vanligt i utlandet,de hushåller hårt med läskedryckerna och ”slösar” friskt med spriten;).


Det är otroligt mysig stämning här på Ilha grande och det finns mängder av små mysiga restauranger och barer att slå sig ner på. Det är inte speciellt stort här och för er som varit på Phi Phi-öarna  (Thailand) så är stämningen ganska så lik fast lite lugnare, då detta inte är någon party-ö utan mer en plats att åka och relaxa på.

Vi strosade runt ett tag med våra drinkar innan vi bestämde oss för att gå tillbaks upp på höjden för att sova. Det var en hel del live-musik både av band och små grupper, troligtvis backpackers,  som gick runt och spelade vid restauranger för att få ihop lite pengar. Även här märktes den avslappnade stämningen då det är många som spontant börjar dansa till musiken de hör.

En av alla lösspringande hundar på ön
Lördagen hade utlovat regn men till vår glädje, och till brasilianernas missnöje (det har inte regnat riktigt på 2 månader)så bjöd dagen på härlig värme och sol. Efter lite guidning från Claus, tysken som äger detta ställe, så begav vi oss ut på en kortare promenad förbi 3 stycken stränder där vi till slut stannade på den sista och största stranden.


Det blev några timmars härligt slappande i solen, badning, lunch på en av de 2 barerna som finns på stranden och så lite slumrande i solen den sista timmen den höll sig framme mellan molnen.  Det är så otroligt grönskande överallt, vilket ju är ovanligt på platser där det är såhär varmt. Temperaturen ligger omkring 30 grader i skuggan varje dag, det var enbart på fredagen den gick upp emot 36 grader, så då var det riktigt hett.


Väl tillbaks på rummet så försökte vi kika lite på melodifestivalen men internetuppkopplingen här är inte den bästa så det gick inte så bra. Nu har vi duschat och börjar bli redo för middag, vi tänkte se ifall vi kunde få lite grillat ikväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar