lördag 24 mars 2012

Första dagen i Buenos Aires


Flygningarna till Buenos Aires gick bra och vi sov som vanligt bort stora delarna av restiden. Men på sista flygningen kunde Josefin inte låta bli att slå igång en film istället eftersom de hade små många bra filmer att välja bland =).

Väl framme i Buenos Aires valde vi att ta en så kallad hotell-buss in till stan där man fick betala 70 peso (ca 105 kronor) per person och då fick man först åka buss in till busstation och där fördelade de ut oss i olika bilar beroende på vart hotellet låg och så fick man skjuts direkt till hotellet. Supersmidigt system,  Speciellt för vår del eftersom bussen gick direkt när vi klev på och vi fick en bil direkt tillsammans med ett annat par och blev avsläppta före dem.

Väl inne på hotellet så blev kontrasterna otroligt stora. Att först tillbringa natten i en hängmatta:

Där efter på en natt på flyg och flygplats, och sedan komma hit, där de har en stor, härlig och framförallt riktig säng utan småkryp och myggnät samt varmvatten i duschen. Helt otroligt vad man kan uppskatta det lilla ibland, det behövs kanske några dagar, under lite mer primitiva former, för att kunna förstå hur bra vi faktiskt har det!  

Första dagen i Buenos Aires bjöd på lite rundvandring här i stan, klippning för endast 150 peso (ca 225 kronor) totalt för oss båda två, lite happy-hour daiquiri för att invänta att regnet skulle avta samt slutligen en supergod middag på den helt fantastiska restaurangen Gran Parilla Del Plata innan det var dags att gå hem och krypa ner i den alldeles underbara sängen och sova gott hela natten lång!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar