tisdag 13 mars 2012

Sista dagen på Ilha grande

Måndag och vår sista dag på Ilha grande började vi med att efterfråga vår tvätt som vi lämnade in för två dagar sedan. Efter lite kroppsspråk förstod kvinnan på boendet vad Josefin menade och hämtade glatt vår tvätt. Efter packning, frukost och lite datapyssel så begav vi oss ner på stranden för att sola.

Bananer vi fick äta fritt av på boendet, supergoda!
 Vi valde idag att ligga på stranden precis vid staden/byn och även den är riktigt fin! Det enda som stör kan väl vara de diesel-motorer som körs igång då och då.


Efter lite badande, solning och bokläsning så strosade vi tillbaks till vårt boende för att byta om inför resan tillbaks till Rio.

"Matsalen"
Båtresan flöt på bra och denna gång så tog vi chansen att sitta på taket men typiskt nog kom det mängder av moln och på slutet lite regnstänk. Men men..det var ju mysigt så länge det varade!


Här på ön har vi mött på några döva brasilianska killar och Josefin har försökt förstå sig på vad det är de säger men det är svårt. Även ifall tecknet ser likadant ut så vet man ju inte ifall de menar samma sak med det som i det svenska teckenspråket.


Helt otroligt nog var vi vakna nästintill hela bussresan till Rio där vi enbart för sakens skull vägrade ta en fast-pris-taxi och istället gick 10 meter över vägen och tog en likadan (Yellow cab) med taxameter. Ogillar alla länders försök till att hela tiden försöka lura oss turister.

Under våra dagar på Ilha grande har vi många gånger hört Michel Telós låtar spelas och sjungas lite varstans. Och vad kan vara mer passande än att sitta i värmen, på en strandgata, med en Caipirinha i handen och titta på alla passerande människor som glatt dansar och sjunger med till hans fantastiska låtar, här i hans egna hemland.

En av katterna på vårt boende på Ilha grande
 När vi kom fram på vårt B&B i Rio, samma som tidigare fast i en annan byggnad, så tänkte vi gå ut och äta något litet. Men eftersom vi fortfarande inte hade testat att äta enligt den brasilianska trenden, buffé där du betalar efter vikten på din mat, så kändes det som att det kunde vara dags nu. Maten var verkligen supergod och vi drack varsitt glas riktigt gott rött vin till så det blev ännu en toppenkväll för vår del!

Nu ska vi alldeles strax inta lite frukost, packa om i våra ryggsäckar och sedan bege oss till flygplatsen för att ta det flyg som ska ta oss till Manaus och Amazonas! Imorgon väntar en 5-dagars tur i Amazonas som vi ser otroligt mycket fram emot! Så ifall det inte blir något mer blogginlägg ikväll när vi kommer fram i Manaus så får vi säga på återseende om några dagar eftersom vi tror att det kommer vara lite sisådär med 
internetuppkopplingen ute i djungeln ;).

Queen, en av 8 katter på boendet på Ilha grande



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar