lördag 3 mars 2012

Hektiska flygplatser!



Efter att ha bangat att vara vaken hela natten och istället sovit ca 1,5 timme på en hård träbänk startade vi den tidiga morgonen med en flygresa till Frankfurt som vi nästan helt sov oss igenom J. Båda två hade somnat innan planet hade lyft!  När vi kom till Frankfurt blev det snabba ryck för att hinna med nästa flyg vidare till Brasilien och Recife, eftersom vi redan hade passerat boarding time med 10 minuter när vi klev av planet från Frankfurt. 


 Även på denna 10 timmar långa flygning blev det mycket sömn, lite film och musik. Väl framme i Recife så blev det ännu mer bråttom till nästa flight som skulle ta oss till Rio de Janeiro. Med alla köer till incheckning och till passkontroller så är det nästan ett under att vi tagit oss vidare med samtliga flyg. Under den korta tid vi varit i Brasilien har vi hunnit lära oss att människorna här är usla på engelska (vilket vi i och för sig hört talas om sen innan) samt att Rio i våra öron uttalas som Hio!

Här är det endast 20 minuter kvar tills vårt plan ska lyfta och detta är folksamlingen vid säkerhetskontrollen.
  Flygresan till Rio gick bara bra och vi lyckades hålla oss vakna hela vägen! Väl framme på flygplatsen var det tänkt att vi skulle bli upplockade av en chaufför som vårt B&B hade skickat men någon sådan hittade vi inte.. Detta hör dock till vanligheterna när det gäller oss och ”airport shuttle” då vi aldrig verkar lyckas komma med en sådan på ett enkelt vis! 

Efter att vi istället letat rätt på internetuppkoppling på flygplatsen och tagit fram telefonnumret till vårt B&B så fick vi guidning om vilket taxibolag vi skulle ta (Yellow cabs) och sen så flöt det på bra och vi tog oss fram till det lilla familjeägda B&B, Ipanema Bed and Breakfast som endast består av 3 rum inuti deras egen lägenhet. Josefin vill även stolt meddela att hon kunde säga lägenhetsnumret (201) på spanska till taxi-chauffören som (även han) var dålig på engelska, det är ju alltid något ;)
 
Tanken var att vi skulle ut och äta någon slags middag men eftersom vi fortfarande lever efter svensk tid och klockan hemma i Sverige just då var 02.50 så kände vi att ett glas vatten och sömn passade oss mycket bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar