söndag 9 januari 2011

Musik & god mat

Hej på er! Henrik passar på att gästblogga lite när vi nu spenderat ett par lata dagar i ett soligt och varmt San Juan. Efter ett antal tropiska drinkar på hotellets takterrass var vi alla överens om att Tapas stod på fredagkvällens middagsmeny. Med en klassisk turistkarta i handen började vi en promenad som tog oss längs med motorvägen till stadens lite mer dunkla kvarter. När vi kände att vi var på väg till världens ände höjdes plötsligt volymen. Det visade sig snabbt att vi hamnat i en sorts lokal stadsfest där hundratals människor invigde helgen på gatorna runtomkring torget Plaza del Mercado.

Josefin frågade en polis om vägen till restaurangen och då vi inte kan tala spanska och eftersom han var om möjligt ännu sämre på engelska fick vi istället eskort i princip ända fram till bordet. Snabbt dukades quesadillas, fyllda paprikor, räkor i vitlök, fyllda paprikor och små minihamburgare upp. Allt sköljdes ner med den inhemska ölen Medalla. Efter middagen kollade vi in folkvimlet i området. Tydligen är det tradition att lokalbefolkningen samlas på fredagskvällarna för att för att snacka skit, dricka öl och dansa salsa.

Alkoholtillstånd är inget man bryr sig särskilt mycket om i San Juan. På den lokala pressbyrån köper vi drinkar direkt över disken. Ett improviserat band har börjat spela utanför en restaurang. Man har helt klart rytmen i blodet och med trummor, congas och marackas spelar de till musiken från högtalarna. Alla på torget faller in i sång och vi försöker hänga med så gott vi kan. Efter midnatt vandrar vi hem mot hotellet igen. Salsamusiken tonar ut bakom oss och känslan av att vara långt hemifrån blir allt starkare. Det här är verkligen Karibien.

1 kommentar:

  1. Grattis grattis grabben en dag för sent.Hoppas du hade en fin födelsedag. Njut av värmen. Här är det -12 grader och blåser. Kram från oss alla till både dej och Josefin. Moster

    SvaraRadera