torsdag 20 januari 2011

Culebrita - Tortuga Beach

Strand nummer två på vår lista var Tortuga Beach på den lilla ön Culebrita strax intill Culebra. På denna ö är det ej tillåtet att bo så den var otroligt orörd och vacker.

Vi tog en taxibåt nästan precis ifrån vårt hotell och efter ca 20 minuters båtfärd så var vi framme vid ön. Men för att kunna ta oss över till Tortuga Beach var vi tvungna att gå ca 10 minuter på en stig rakt över ön, där det kryllade av eremitliknande djur i olika storlekar.


Vid stigens slut möttes vi av en så otroligt vacker syn att vi direkt förstod vart alla dessa standardbilder som finns på datorer och mobiler är tagna. Det här var verkligen paradiset! En lång vit strand med turkosblått vatten nästintill helt för oss själva, kan det bli bättre så mycket bättre än så?! Det här var precis det vi så länge har letat efter!



Vi tillbringade en otroligt härlig dag på denna strand och ägnade oss åt allt ifrån bokläsning, solning, badning, 3-kamp a la Robinson (där Henke blev vår Robinson) samt allehanda vattenkonster.




Trötta men fantastiskt nöjda tog vi sedan vår båt-taxi tillbaks till Culebra där vi tog vår lilla Jeep till SuperMarket för att inhandla ingredienserna till kvällens middag som bestod av en fantastiskt god Alfredo-pasta med bacon,paprika, lök,vitlök, persilja och champinjoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar