torsdag 20 januari 2011

Culebra och Flamenco Beach

Ilandstigningen flöt på smidigt trots lite förseningar från Royals sida och vi hann med en sista god bufféfrukost innan det var dags att bege sig.

Vi fick tag på en trevlig man som körde oss i sin taxi till Fajardo där färjan till ön Culebra utgår ifrån. Denna ö har stränder som ska finnas med i 10-topplistan i världen så det var med spänd förväntan vi åkte med färjan dit över.

Vår skjuts till hotellet dröjde men väl framme vid vår förbokade villa där vi bjöds på lite gott att dricka som ursäkt så var alla glada och nöjda igen. Detta lilla villaområde, Bahia Marina, befinner sig mitt i den lummiga och kuperade naturen här på ön och det fanns två fina pooler att tillgå.

Efter en middag på hotellets restaurang så blev det en tidig kväll för att förbereda oss inför morgondagens strandäventyr.

Första stranden på vår lista var Flamenco Beach som ligger här på Culebra. Detta var en stor, vit och helt underbar strand och man förstod verkligen varför den klassar in på topp 10-listan!



För att enklare kunna ta oss runt på ön så hyrde vi en liten jeep som var perfekt att köra på dessa dåligt underhållna och skarpt lutande vägar.

Lilla Huset på Prärien?


Vi tog en heldag på Flamenco Beach med mycket bad i de stundvis höga vågorna och en hel del ryggläge i den varma och härliga sanden.



Dagens middag tillagade vi själva i vårt lilla kök och det fick bli skagentoast, stekt kött, bakad potatis och tzatziki. Helt fantastiskt gott! Vi avslutade denna härliga dag med lite film i soffan innan det var dags att gå till kojs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar