måndag 21 mars 2016

Isla Mujeres, Isla Mujeres, Isla Mujeres

Nu är vi hemma i Sverige igen, men vi tänkte ändå försöka berätta om våra sista dagar på semestern som tillbringades på den helt underbara ön Isla Mujeres! 


Detta var vårt tredje besök på ön, vi har varit där bara vi två, med Kelly när hon var runt 11 månader och nu med båda tjejerna som ju har hunnit fylla 10 månader samt 3 år på resan. 

Vi reste med färjan till ön direkt efter vår heldag på shoppingcentret Las Americas. Det finns två olika bolag för färjorna men med samma pris (iaf sist vi kollade) så vi rekommenderar Ultrajet som har mycket modernare båtar och går oftare. Tjejerna var trötta vid överresan så Holly somnade gott i bärselen medans Kelly piggades upp med hjälp av bus och lite godis. För första gången så lät vi en bagagekille med packcykel ta vårt bagage de ca 800 meterna bort till vårt hotell, otroligt skönt och prisvärt att slippa släpa på allt vårt bagage när vi har tjejerna med oss.

Utsikt från receptionen 

De 6 första dagarna på ön bodde vi på hotell Posada del Mar som ligger alldeles bredvid vår favoritrestaurang Jax sportbar. När jag skriver detta inser jag att vi verkligen höll oss till säkra kort dessa dagar. Vi bodde på ett hotell vi bott på förut och åt på våra favoritrestauranger sen tidigare besök på ön 😃. Det blev Jax för frukost, mexikanskt och hamburgare samt Sardinian Smile Restaurant & Music Bar på gågatan när vi var sugna på pasta. Toppenställen båda två!

Gågatan 

Vi prickade in några kvällar då tjejerna sov gott i varsin vagn trots oväsen runtomkring men för det mesta var iaf någon av dem vakna och deltog i ätandet. Kelly var dock mest sugen på is, frukt och nachochips medans Holly har en inbyggd matklocka som ringer när varmrätten ställs på bordet. Detta kan kanske bero på att hon verkligen älskar allt kött och då speciellt köttet på hamburgaren. 



Under dessa dagar låg fokus på sol och bad men eftersom solen ofta gömde sig bakom stora moln så blev det oftast mer bad och bus än solning. Men det är så varmt trots alla moln så det gjorde inte så mycket,  förutom för den efterlängtade solbrännan då. 

Leguanspan 
Nyfunnen kompis 

Några dagar utmärkte sig lite mer än andra. Men dessa kommer att få sina egna inlägg eftersom det annars är risk att detta inlägg blir en hel roman långt :). 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar