torsdag 20 februari 2014

Kuba - Varadero

Vår vistelse i Varadero var i det stora hela mycket bra. På dagarna var det lite bättre väder än förväntat, på kvällarna var det lite kallare än förväntat, havet var varmt och härligt, medans poolen var riktigt svalkandeJ.
Från busstationen i Varadero bestämde vi oss för att ta en shuttlebuss till vårt hotell, 4 minuter senare stannade bussen framför ett hotell som inte alls motsvarade Josefins förväntningar av det slitna men personliga All inclusive hotell som vi bokat utifrån medlemmarna på tripadvisors bedömningar.

”Men detta kan inte vara vårt hotell, detta måste vara fel” säger en överraskad Josefin till busschauffören, ”detta hotell ser alldeles för fint ut!”


Haha, så med så låga förväntningar kan vi inte annat än säga att vi blev supernöjda med vårt hotell. För endast 500 kronor natten både sov, åt och drack vi alla 3 gott varje dag. Att hotellet hade bar på stranden, gratis solstolar och otroligt trevlig personal går ju inte heller det av för hackor!


Trevligast var nog personalen i restaurangen, men kanske beror det på att de avgudade vår kära dotter något så otroligt. Till hennes stora glädje ville all personal och en stor del av gästerna prata, sjunga och leka med henne mest hela tiden så ibland var det knappt att hon hade tid med ätandet. Det var underbart att se Kelly upptäcka ännu en nivå av det sociala livet omkring henne. Hon ropade då och då till vissa utvalda personer och när uppmärksamheten väl var fångad utropade hon ”Ehjj” med ett stort leende på läpparna J.



Varadero är en mysig men turistig liten stad med ett litet kommersiellt centrum och många små marknader längs själva huvudgatan. Det cirkulerar mängder av vanliga taxibilar, ”golfbollstaxibilar”, 50-talsbilar och häst-och-vagn så det är inte svårt att få tag skjuts ifall du vill ha det.

Men i vårt fall blev det snabbt lite krångligt när vi skulle åka häst och vagn. Detta eftersom Josefin som vanligt vägrade åka ifall hästen inte såg 100% ohalt, glad och välmående ut. Men efter att ha gått ungefär halva den sträcka vi planerat att åka fick vi tag i en riktigt fin appaloosa att åka med. Fast själva upplevelsen var kanske egentligen inte så speciell, men det kändes iallafall som att det var något man skulle göra när man väl var där.

Vi hann under vår vecka i Varadero även testa på en golfbollstaxi som vi betalade med lika delar pengar och blöjor, de efterfrågar ofta barnsaker, framförallt barnkläder överallt i Kuba eftersom alla importerade kläder är så dyra där.


I och med detta passade vi även på att rensa ut en hel del kläder och leksaker ur Kellys packning som vi sedan gav bort till en gravid kvinna i hotellets personal, en gravid kvinna som ägde ett marknadsstånd bredvid vårt hotell och en liten flicka som var och samlade tomburkar tillsammans med hennes farmor/mormor på stranden. Tänk att något så litet kan betyda så mycket för andra! Ifall vi åker till Kuba någon fler gång i livet så kommer vi helt klart att ha med oss mängder av barnkläder som vi kan ge bort till de som behöver dem mycket mer än vi!

På vårt hotell hann vi träffa många trevliga människor, mestadels svenskar men även en far och son från Canada som bjöd på trevliga pratstunder. Vi har alltid tyckt om att prata med nya människor på våra resor och vår yngsta familjemedlem bidrog snabbt till ytterligare några nya bekantskaper som vi gjorde under denna resa. För vem kan egentligen motstå hennes glada hejande J.



Det finns en hel del restauranger i Varadero som ser riktigt mysiga ut, men då vårt all inclusive hotel höll en hyfsad standard även på maten så valde vi för reskassans skull att inte testa någon utav dem.


Vår vecka i Varadero bjöd på många dopp både i havet och poolen och förutom någon regnskur här och där och några molniga stunder så hade vi riktigt härligt väder mest hela tiden. Havet var verkligen som bilderna visar, alldeles turkosblått och fantastiskt vackert! Stranden däremot är riktigt fin, men kanske inte så mjuk och vit som man önskar sig av en paradisstrand, men den var iallafall värd att provsmaka enligt Kelly! 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar