måndag 10 februari 2014

Cykeltaxi

Lite bättre väder idag så efter frukosten tog vi oss med taxi till gamla staden där vi kände oss lite fundersamma över vad vi egentligen ville kolla på. Så efter lite övertalning från en ung kille packade vi ihop barnvagnen och lät oss istället bli guidade runt staden sittandes i hans cykeltaxi.


Det var ett mycket trevligt sätt att ta sig fram på och ifall det inte vore för det tjafs som uppstod i slutet, då vi vägrade äta på den restaurang han ville vi skulle äta på utan istället stod på oss och krävde att han skulle skjutsa oss till den restaurang vi nämnt redan innan vi satte oss i cykeltaxin, så var vi allt igenom nöjda med vår tur.





Vi fick se det mesta som vi vill se inne gamla Havanna, Plaza de San Fransisco, Plaza de revolucion, gamla icke upprustada byggnader och även lite finare hus i glada färger. Han visade oss hamnen, ett bra ställe att dricka mojitos på, några vackra kyrkor.




En sen lunch, eller tidig middag om man väljer att se det så, intogs på den restaurang som, åter igen, Brian rekommenderat oss att besöka. Och än en gång hade han helt rätt i sin rekommendation! Restaurangen, som heter Los Nardos, ser inte mycket ut för världen när man står på gatan, men när du väl kämpat dig upp för den långa och trånga trappan så möts du av en otroligt mysig restaraung stämningsfullt akkompanjerad av livemusik bestående av piano och fiol. Maten är supergod och det är riktigt bra priser.


Kelly som dock var slut efter cykelturen, man kunde ha trott att det var hon som trampat, sov sig igenom hela restaurangbesöket och kan därför inte uttala sig om ifall maten var god eller ej ;). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar