tisdag 28 januari 2014

Vår första dag i New York

Både vi och Kelly lyckades redan första natten att anpassa oss till tidskillnaden här i New York och klev upp precis som hemma vid 7-tiden för att göra oss i ordning för en dag i storstan.


Vi tog oss en promenad till Time Square och kikade på gatorna runt om kring. Vi var bland annat in i en jättestor barnbutik där man kunde hitta barnvagnar till riktigt bra priser mot för i Sverige. Men för vår del blev det inte så mycket shopping denna dag utan mest nyfiket strosande på stadens gator.


Lunchen intog vi på en hamburgerrestaurang där man fick komponera sin egen hamburgare. Vi var dock inte ensamma om att tycka att det var riktigt gott utan det var med stor möda och en del besvär som vi lyckades ta oss ut ur restaurangen med barnvagnen då den riktiga lunchrusningen hade hunnit dra igång tills dess.

I allt vår strosande hamnade vi på Madison Square garden där det verkligen syns hur stor Henrik Lundqvist är för dem!! Lite häftigt att få höra en svensk röst som hälsar en välkommen till denna gigantiska och mycket centrala arena.


Lite hips som happ hade vi helt plötsligt köpt biljetter till kvällens match mellan New York Rangers och Dallas Stars som skulle börja 2 timmar senare vilket innebar en snabb promenad tillbaks till hotellet klädombyte och middag ,för Kellys del, och sedan tunnelbanan tillbaks. Vi hade Kelly i bärselen så då var det otroligt smidigt att åka tunnelbana eftersom man inte kan räkna med att det finns varken hissar eller rulltrappor överallt.

För att kunna få en öl till matchen fick Anders, så som många andra utsocknes människor, be en Amerikan att köpa ut den åt honom eftersom de inte godkänner utländsk legitimation i baren!

Matchen var riktigt spännande och stämningen i publiken var mycket god. Det var en otroligt häftig känsla när New York gjorde mål och hela publiken ställde sig upp och sjöng Goooooaaaaal.. Kelly sov sig igenom större delen av matchen och blev snabbt samtalsämnet på vår rad eftersom hon även lyckades sova sig igen 1 av hemmalagets mål inklusive jubel och sång.


Då New York Rangers slutligen vann matchen så var det flertalet människor som vi mötte på vägen ut som helt klart trodde att det var Kelly som bringat tur med sig och tyckte att hon skulle fortsätta gå på alla deras hockeymatcher ;).




   





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar