torsdag 30 januari 2014

Statue of Liberty

Även fast vi bara hade 3 saker på vår agenda denna dag så blev det en otroligt fullspäckad dag från start till slut. Att köpa biljetter till saker och ting via internet må vara väldigt smidigt och oftast billigare (vi sparade idag ca 30 USD/person) men då måste man ha i åtanke att det kan bli lite annat som krånglar till det på vägen.

New York sett från Ellis Island

Våra biljetter var vi nämligen tvungna att hämta ut på deras huvudkontor, för att sedan fara till frihetsgudinnan och byta ut dessa biljetter till andra biljetter och för att där efter kunna använda dessa biljetter till inträdet. Fördelen är dock att du på många ställen, så som Empire State Building, kan slippa en hel del köande genom att köpa biljettena i förväg.


American Eagle
 Frihetsgudinnan var riktigt häfigt och som alla dessa statyer så häpnas man över hur stor de är och funderar över hur man lyckats med detta gigantiska och samtidigt så smakfulla bygge. Lite roligt information var dock att frihetsgudinnan från början varit röd men i och med syret i luften har hon sakta men säkert förvandlats till den gröna skepnad hon är idag.




I turen till frihetsgudinnan ingår även färjan till Ellis Island, där du både får ta del av otroligt vacker vy av New York samt ett museum om hur Amerikas befolkning är uppbyggd. Vi lyckades hitta både några Lockner, Lindström och Thorin som kanske kan vara släktingar till oss. All information som vi fick fram är nersparad och går att få fram via internet när vi kommer hem igen!



Av en slump blev vårt besök i Empire State Building efter mörkets inbrott vilket skulle visa sig vara mycket lyckat. För om det är någon stad som är häftig att beskåda i mörket, förutom Las Vegas förstås, så är det verkligen New York! Vi valde endast att betala för att få åka upp till 84:e våningen då vi inte ansåg att det skulle kunna bli så mycket bättre vyer från den 102:a våningen.


Det blåser en hel del där uppe vilket uppskattades otroligt av vår yngsta familjemedlem som skrattade och stack ut tungan vid varje vindpust. Vi var dock otroligt glada för att vi bundit fast alla leksaker och filtar i hennes barnvagn innan vi gick ut, annars hade de nog kunnat vara ett minne blott.

Då detta var sista dagen i New York för denna gång stod packning på schemat och efter en hel del ompackning för att få vikten att stämma i alla väskor så la vi oss för att sova 3 timmar innan väckarklockan skulle ringa.
Times Square

1 kommentar:

  1. Vet inte vad jag är mest avundsjuk på. helikopter eller matchen.. helikopter har jag åkt ganska mycket, så det får bli matchen,,, KELLY hur kan du sova dig igenom en så viktig händelse??? kram Lucky hälsar...

    SvaraRadera