torsdag 28 januari 2010

Fisk Hoek

Efter ett dygn och åtta timmar så kom vi äntligen fram till Kapstadens flygplats där en förbokad hyrbil väntade på oss. Trots vänstertrafiken så har det gått bra för oss att köra till Fish Hoek som ligger ca tre mil från Kapstaden i närheten av Godahoppsudden.



Här bor vi på det lilla B&B:et Lala Phantsi Inn med det trevliga värdparet Barbo och Bo från Sverige (Gävle).

Dagen har vi ägnat åt att strosa omkring här i Fish Hoek, förhöra Bo och Barbro på allt som går att uppleva här i Sydafrika samt solat en kortare stund i den brännheta solen. Lunchen intog vi på ett litet café där det endast kostade 50 kronor för en 3-rätters inklusive dryck och dricks. Mangodrycken var helt fantastisk och vore egentligen helt klart värd 50 kronor bara den (och vi betalade 12 =) ).

Vi har även hunnit med att fara en sväng med vår hyrbil via Simon´s town mot Godahoppsudden. På vägen överraskades vi av ett gäng Babianer som helt nonchalerade trafiken och istället ägnade sig åt pälsputsning mitt på vägen.


Middagen blev sen eftersom vi somnade till lite längre än planerat efter vår bilfärd så vi slank in på ett pizza-pastaställe och köpte med oss varsin pasta som vi intog här på husets balkong tillsammans med ett glas rött som här på Lala Phantsi endast kostar oss 10 kronor och är fantastiskt gott!

Imorgon väntar en guidad tur till kåkstäderna kring Kapstaden samt sol och bad här vid vårt boende.

6 kommentarer:

  1. Hej på Er!! Skönt att resan har gått bra. :)
    Ha en fortsatt trevlig resa! /Catharina

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt det ser ut =) Lite kontrast om man jämför min utsikt från jobbet, snö snö snö!! =)

    SvaraRadera
  3. Åh..va härligt, tänk nu sitter jag här o önskar att jag vore där i värmen och det vackra landskapet. Speciellt i nu när kylan o snön aldrig ger sig här i Örebro. Jättekul att se..Ta hand om Er!//Disa

    SvaraRadera
  4. Hej på er...
    Skönt att se att resan gick bra!!
    Vilka härliga bilder ni lagt ut...å vi hoppas att det kommer fler snart..
    Hemma är det kring -20 grader och det har snöat som bara den!!!
    Ha det bäst...Kram
    Ps, Milia hälsar

    SvaraRadera
  5. Anders och Josefin30 januari 2010 kl. 00:18

    Hej hej
    Ja vi har ju hört om kylan och snön hemma i Sverige, det är svårt att förstå att ni har sådant väder när vi smörjer in oss med solskyddsfaktor 30 för att inte bränna oss i den starka solen.

    Men men..Nu ska vi passa på och njuta samt ta hyrbilen en sväng för lite nya äventyr!

    Ha det bra allihopa! Varma kramar från oss!

    SvaraRadera
  6. Hej på er!!
    Va skönt ni verkar ha!! Här hemma är det massor med snö (även i Stockholm!)men idag tittade solen fram. Ida har legat i feber hela veckan men nu börjar pencillinet verka(halsfluss). Snart är det inflyttning i nya lägenheten och det ska bli så skööönt att få komma dit!!Jättekul att se era bilder!Gud va billigt det är! Ida hälsar så mycket!! Kramar från oss!!

    SvaraRadera