måndag 10 februari 2014

Livemusik

I Havanna bodde vi på ett så kallat Casa particular ungefär som ett Bed and Breakfast, hemma hos en familj. Boendet är rent och fint och vi har tillgång till ett eget badrum för omkring 210 kr och så serverar de en fantastisk frukost valfri tid varje morgon för ynka 35 kr per person!

Vårt Casa var lite utanför själva centrum vi promenerade en hel del eller så tog vi en taxi som de flesta gånger kostade oss ca 35 kronor vart vi än skulle.

Denna dag var en riktig promenaddag, och det måste man ju säga, det blir bra mycket krångligare att ta sig fram när barnvagnen måste lyftas upp och ner för höga kanter och håligheter på trottoaren. Men fram tog vi oss till slut!



Denna dag hann med att kolla in Hotel Del Nacional som är känt för att vara som Las Vegas på 50-talet samt att vi och med en ihållande regnskur fastnade på en restaurang där de hade livemusik. Det var riktigt mysigt att bara sitta där och lyssna men det var även roligt att kolla in de mer eller mindre dansanta gästerna som svängde sina lurviga till musiken. Även Kelly dansade loss en hel del och klappade händerna till de andra gästernas glädje :).



Middagen intogs hemma på vårt casa och för ca 70 kr per person fick vi en riktig kubansk måltid bestående av kyckling, ris, bönor och sallad. Det var gott men lite tråkigt då vi trott att Brian och Ernesto skulle sitta ner och äta med oss. Nu blev det mer som att äta på restaurang fast hemmavid. 


Lite annorlunda kollektivbuss

Här i Kuba tar man motorcykeln med sig på bussen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar