måndag 10 februari 2014

Kyrkogård och skoinköp

Vi promenerar nog aldrig så mycket som när vi är utomlands, så det är tur att Kelly uppskattar att åka vagn eftersom hon har avverkat en hel del meter spanandes ut från sitt vrålåk införskaffad och anpassad speciellt för att följa med henne på framtida resor.

I Havanna finns en riktigt stor och, för oss, annorlunda kyrkogård. Alla gravstenar ligger ovanpå backen och de flesta har riktigt stora statyer, monument eller liknande. Här är det sällan du ser någon liten duva eller liknande, utan ju större desto bättre verkar det som. Riktigt vackert och häftigt var det iallafall att ha fått se.
Vårt nästa mål med dagen var en marknad som vi såg när vi for fram med cykeltaxin genom staden. 



Men då vi inte visste vad den hette och då vi ju inte är allt för kunniga inom det spanska språket så blev det en del felkörningar och förvirring innan vi till slut hittade rätt. Som tur var tyckte vår taxichaufför mest det var roligt och upprepade 3 gånger vad stället där han lämnade av oss på hette så att vi inte skulle behöva krångla lika mycket nästa gång!

Men någon marknad var det dock inte, utan mer som ett litet shoppingcenter som är byggt så att du kan som i en spiral hela vägen upp. Otroligt smidigt när du har barnvagn, att du sen inte får ta med barnvagnen in i alla butiker är ju en helt annan historia. 

Det mesta i klädväg är ganska så dyrt, i förhållande till mat och dryck, här i Kuba så det blev inga inköp på den fronten. Men till Anders stora lycka hittade han ännu ett par springskor, och för dem som varit med när Anders ska utföra ett skoinköp eller som läst om hans inköp av flip-flop i Brasilien förstår direkt att detta inköp inte var något förhastat beslut utan det skulle testas, och kollas, och testas igen! Att de dessutom hade blandat ihop skor av olika storlekar i kartongerna och inte kunde tillhandahålla en endaste liten provsocka, och att fipplade när de skulle ta betalt gjorde att detta inköp tog ännu en liten stund. Och detta var alltså en av butikerna där jag och Kelly snällt fick stå utanför butiken och vänta eftersom vi inte ville lämna vår vagn utanför. Men Anders fick iallafall ett par riktigt bra skor till ett riktigt bra pris :).

Då Kelly allt som oftast intar sin middag lite tidigare än oss så stannade vi till på en liten brasiliansk restaurang och lät henne äta medans vi intog varsin Mojito. Och som vanligt hann Kelly charma både de som arbetar där och de andra gästerna innan lämnade denna restaurang. Vår middag intogs än en gång på Decameron, varför chansa med nya restauranger man vet att denna är bra!

Kelly undersöker utbudet på restaurangen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar