torsdag 30 januari 2014

New York från ovan

Söndag och dags för Anders att ta del av den överraskning som jag, Josefin, förbokat hemifrån som lite för tidig födelsedagspresent. En helikoptertur över New York!

Lunchen intogs på en gammal hederlig amerikansk diner
Själv stannade jag glatt kvar på trygg mark efter att ju ha testat på det här med helikopter när vi var i Rio de Janeiro. Kelly ägnade den tiden åt att roa alla som satt och väntade på sin tur. En franssyska ville prompt ha kort på Kelly när hon log, men varje gång kameran kom fram slutade Kelly plötsligt att le ;).


Anders var helt salig över helikopterturen och fick chansen att sitta framme hos piloten och se allt ifrån Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge, Central Park, Freedom Tower och mycket mer utifrån en fågels perspektiv.


Brooklyn bridge stod näst i tur och det är en riktigt häftig bro! Kelly missade dock större delen av denna upplevelse då den inföll samtidigt som hennes power nap men som minne av att hon, och även vi förstås, har vi hängt upp ett hänglås med våra namn och datum på. Kanske ni hittar det ifall ni någon gång besöker Brooklyn Brigde och letar på vänster sida, med New York i ryggen, strax efter mitten upphängd ungefär i ögonhöjd på Anders.



Vi var även och kollade in bygget av Freedom Tower, den byggnad som kommer att bli högst i New York när den är klar. Den byggs strax bredvid där Twin Towers tidigare stod och precis bredvid finns en minnesplats och ett museum om 9/11.

Freedom Tower i mitten
Eftersom denna dag blivit lite av Anders födelsedag i förskott så fortsatte vi på det temat och gick ut och åt en fantastiskt god middag på en restaurang bara två gator från vårt hotell. Som vanligt saknar vi såserna men köttet var fantastiskt och vinet superbt! Kelly orkade inte med någon restaurangmiddag utan sov gott i vagnen medans vi satt och åt.

Dock ska man tänka, innan man far till New York med små barn, att det inte är alla restauranger som tillåter barn och barnvagnar, men som tur var blev vi bara nekade tillträde till en endaste restaurang.

Vår älskade solstråle!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar